Ve Vsetíně řeší obtěžování dítěte na koupališti

ilustrační obrázek, foto: město Vsetín
VSETÍN – V úterý 19. července došlo v podvečerních hodinách na koupališti u průmyslovky k nepříjemnému incidentu. Muž obtěžoval jedno z dětí, které si sem přišly zaplavat. Celou situaci vyšetřuje policie.

Velmi nemilý incident se odehrál v úterý 19. července na koupališti u průmyslovky ve Vsetíně. Jeden z návštěvníků nepříjemně obtěžoval dítě, které ještě nebylo ani zdaleka plnoleté. Situaci naštěstí ihned začala řešit přivolaná městská i státní policie. Pachatele se podařilo velmi rychle ztotožnit a strážníci měli během chvíle vše pod kontrolou.

Úterní nepříjemnost je nyní v šetření Policie České republiky. Jak ale upozorňuje starosta města Vsetín Jiří Růžička, problémy s nepřizpůsobivými návštěvníky musí na koupališti řešit každoročně. Letos zaměstnala Vsetínská sportovní, která koupaliště provozuje, celkem tři organizační pracovníky. Ti mají v areálu dohlížejí na dodržování návštěvního řádu a pravidel. Koupaliště je také pod zvýšeným dozorem městské policie.

Kvůli obtěžování nezletilého se vedení Vsetínské sportovní rozhodlo, že přejde k dalším opatřením, a to ke změnám návštěvního řádu. Pracovníci koupaliště mohou nově vykázat ty návštěvníky, kteří nedodržují pravidla a návštěvní řád. Navíc může být výtržníkům zakázán vstup na koupaliště na celou sezónu. Dalším opatřením je také to, že na koupaliště nemohou vstoupit děti do 13 let bez dozoru dospělé osoby.

Jak uvedl starosta Vsetína Jiří Růžička: Lidé, kteří nedodržují pravidla a obtěžují ostatní nemají na koupališti co dělat. V následujících dnech budou mít pracovníci koupaliště v tomto ohledu větší pravomoci.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x