Ve Vsetíně roste zájem o senior taxi

foto: zlin.cz
VSETÍN – Už téměř čtyři roky ve Vsetíně funguje služba senior taxi. A za dobu svého působení naměřila přes 17 000 uskutečněných jízd.

Služba senior taxi je určená pro vsetínské obyvatele nad 65 let, nebo držitelům průkazů ZTP a ZTP/P. V hornatém vsetínském území, kde se nachází také řada hůře dostupných lokalit, tak má usnadňovat cesty například k lékaři, na poštu nebo na nákup.

Pokud chcete služeb senior taxi využívat, musíte se nejdříve zaregistrovat na odboru sociálních věcí městského úřadu. Tam dostanete speciální průkaz s evidenčním číslem, jménem uživatele a kontaktními údaji poskytovatele služby.

„V loňském roce absolvovali občané Vsetína vozidlem senior taxi téměř 6 400 jízd. Počet držitelů průkazu se zvýšil na
1 300. Stejně jako v minulosti platí, že každý držitel může uskutečnit maximálně osm jízd za měsíc o libovolné délce, ovšem výhradně na území Vsetína,“ upřesnila místostarostka Simona Hlaváčová s tím, že jízdu je nutné si předem objednat na telefonním čísle provozovatele 778 779 710, a to v pracovní dny od 6.30 do 17 hodin.

Využití senior taxi je navíc cenově výhodné. Každá jízda vyjde cestovatele na 25 korun, které zaplatí přímo řidiči. Zbylé náklady potom dofinancuje město ze svého rozpočtu. „V loňském roce jsme za tuto službu dopláceli 850 tisíc korun. V rozpočtu na rok letošní je na ni vyčleněn rovný milion korun,“ doplnila místostarostka Hlaváčová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x