Ve vybraných lokalitách Hulína bude zakázáno pít alkohol na veřejnosti

Na náměstí Míru v Hulíně bude platit zákaz konzumace alkoholu. Foto: MÚ Hulín
HULÍN – Hulínská radnice chystá novou obecně závaznou vyhlášku, která bude regulovat pití alkoholu na veřejnosti. Zákaz konzumace těchto nápojů bude platit v blízkosti škol, na náměstí Míru, kolem Kostela sv. Václava, v parku Mezivodí, lesoparku Nivky a na dalších vybraných místech.

Tvorba každé obecně závazné vyhlášky je poměrně zdlouhavým procesem. Musí projít připomínkováním ministerstva vnitra a schválením v radě a zastupitelstvu města. Přesto předpokládám, že už na podzim letošního roku začne vyhláška regulující pití alkoholu v Hulíně platit,“ prohlásil starosta Hulína Jaromír Žůrek.

Zákaz pití alkoholu ve vybraných městských zónách je dalším z kroků, kterými chce radnice prosadit zvýšení bezpečnosti v Hulíně. Mezi další a celkem rychlé kroky patří například dočasné odstranění dvou laviček z náměstí Míru, na kterých se opakovaně zdržovali nepřizpůsobiví občané, kteří svým chováním obtěžovali okolí. 

Možná to mnohé překvapí, ale těmito osobami jsou občané našeho města, kteří zde mají vlastní dům nebo byt,“ upozornil starosta.

Radnice je připravená tvrdě postupovat proti přestupkům vzbuzujícím veřejné pohoršení. Bude postihovat například močení na veřejných prostranstvích, za které může pachatelům uložit pořádkovou pokutu. V této souvislosti ale upozorňuje, že pro vyřešení těchto přestupků je nutná spolupráce se svědky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x