Ve zlínské zoo budou přepisovat historické tabulky návštěvnosti

Ilustrační foto (Foto: Archiv ZOO Zlín)
ZLÍN - Letošní rok bude pro zlínskou zoo rekordním. Tolik návštěvníků totiž branami zahrady ještě žádný rok předtím neprošlo, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí Zoo Zlín Romana Bujáčková.

Zlínská zoo je dlouhodobě největším turistickým lákadlem ve Zlínském kraji. Každoročně do zoo zavítají statisíce lidí. Rok 2019 navíc bude přepisovat dosavadní rekordy. Poprvé v historii projde branami zoo víc než 670 tisíc návštěvníků.

Zvýšená návštěvnost se projevuje i v rekordních tržbách, které přispívají k nejvyšší soběstačnosti ze všech českých zoo. Ta se v několika posledních letech pohybuje kolem 90 %. „Jsme rádi, že děláme městu Zlín tu nejlepší možnou reklamu. Brány zoo jsou veřejnosti otevřeny každý den v roce. A přestože největší nápor je v letních měsících, chodí k nám lidé za zábavou a odpočinkem i nyní v zimě,“ řekl ředitel Zoo Zlín Roman Horský.

Přesná čísla letošní rekordní návštěvnosti budou samozřejmě známa až na konci roku. Už teď je ale jasné, že se jedná o historicky nejúspěšnější sezonu. To ostatně potvrzuje i rekordní počet držitelů klubových karet Zoo Zlín Family.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x