Ve Zlínském kraji bude od zítřka možné očkování bez registrace

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Od středy 21. července se mohou zájemci ve Zlínském kraji nechat očkovat proti covidu-19 bez předchozí registrace, a sice ve Zlíně, v Luhačovicích a v Uherském Hradišti.

Tři očkovací místa ve Zlínském kraji umožní zájemcům od středy 21. července nechat se očkovat proti onemocnění covid-19 bez provedení předchozí registrace. Bez objednání se budou moci lidé nechat očkovat ve Zlíně v PSG aréně, v Luhačovicích ve Zdravotním středisku a v Uherském Hradišti v Medical Plus. Do dalších očkovacích míst bude i nadále potřeba registrace přes rezervační systém Ministerstva zdravotnictví.

Očkovací místa, která budou očkovat zájemce bez objednání, budou využívat vakcíny od firem Pfizer/BioNTech a Johnson & Johnson. „Vakcína Johnson má tu výhodu, že stačí jen jedna dávka. Lidé tedy přijdou a během jednoho dne mohou mít ukončené očkování. U vakcíny od Pfizeru jsou nutné dvě dávky, které se podávají s 21denním odstupem, k očkování touto vakcínou budou zájemci zaregistrovaní na místě,“ upřesnil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Očkovat bez registrace se bude v čase od 8 do 15 hodin. „Prosím, aby lidé využívali tento čas. V případě pozdějšího příchodu budou zájemci naočkovaní, ale je nutné počítat s tím, že přednost budou mít registrovaní. Chceme zabránit dlouhým frontám a zajistit plynulé očkování pro všechny zájemce,“ dodal Radim Holiš.

Celkový počet podaných vakcín ve Zlínském kraji je k 18. červenci 502 391, z toho 229 335 lidí už má ukončené očkování. Proti covid-19 se mohou očkovat zájemci už od 12 let. U osob do 15 let je u očkování nezbytná přítomnost zákonného zástupce, starší 16 let nemusí k aplikaci očkování dorazit v doprovodu zákonného zástupce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x