Ve Zlínském kraji je aktuálně 67 lidí nakažených koronavirem

Ilustrační foto (Zdroj: Pixabay.com)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Dne 23. března v 18.00 hodin evidovali hygienici ve Zlínském kraji celkem 67 lidí nakažených koronavirem. Informovala o tom za krajskou hygienickou stanici Eva Sedláčková.

Podle informací krajských hygieniků je momentálně nejvíce nakažených na Uherskohradišťsku, kde se s nemocí potýká 30 lidí. Na Zlínsku je nakažených 15 osob a na Vsetínsku a Kroměřížsku pak shodně 11 pacientů.

Co se týká věkových skupin nakažených, nejvíce je zastoupena kategorie 25 až 34 let, zde je nakaženo osm žen a osm mužů. Pomyslnou druhou příčku drží věková kategorie 45 až 54 let, kde je nakaženo sedm žen a osm mužů. Koronavirus se nevyhýbá ani dětem do 14 let věku, zde jsou nakažené dvě dívky a pět chlapců. Ve věkové kategorii 65 a více se s koronavirem potýkají dvě ženy a čtyři muži. Je to podstatně méně než v kategorii 55 až 64 let, kde jsou infikované čtyři ženy a šest mužů. Mezi lidmi ve věku 35 až 44 let onemocněly tři ženy a pět mužů a vůbec nejlépe je na tom věková kategorie 15 až 24 let, kde jsou nemocné dvě ženy a tři muži.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x