Ve Zlínském kraji je nejméně nakažených s covid-19 v ČR

foto: kr-zlinsky.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ – Takzvané incidenční číslo, tedy počet nakažených na 100 000 obyvatel za posledních sedm dní, kleslo ve Zlínském kraji k 6. červenci na hodnotu 2,2, což je nejméně v České republice. V nemocnicích Zlínského kraje také značně ubylo covid pozitivních pacientů.

V nemocnicích v Uherském Hradišti a ve Vsetíně již nemají jediného covid pozitivního pacienta. V Kroměříži pak pečují o jednoho nemocného a v KNTB ve Zlíně o tři. Šíření onemocnění pomáhá zastavit očkování, které nadále probíhá v osmi očkovacích centrech v kraji. K včerejšímu datu je tak plně očkovaných 198 635 osob.

„Celkově bylo ve Zlínském kraji aplikováno více než 462 tisíc vakcín proti covid-19. Očkovat se už mohou i děti od 12 let. Ve věkové kategorii 12 až 15 let má registraci provedenou více než tisíc osob a věřím, že to číslo poroste. Právě mezi mladými lidmi, kteří mají nejvíce vzájemných kontaktů, se nákaza šíří nejrychleji,“ svěřil se hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Zájemci o očkování proti covid-19 se mohou registrovat do nejbližšího očkovacího místa v kraji přes odkaz https://registrace.mzcr.cz/. Podání druhé dávky pak lze nově posunout přes linku 1221.

Zájem o očkování také roste s časem dovolených. Takzvaný cestovatelský semafor se ale mění a je tak vhodné sledovat informace jak před vycestováním do zahraničí, tak před příjezdem do ČR. Aktuální informace o cestování najdete na portálu Dovolená 2021: https://covid.gov.cz/situace/dovolena-2021.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x