Ve Zlínském kraji ubylo vražd

foto: Ilustrační foto Zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlínském kraji se v roce 2019 stalo 6 185 trestných činů, což je o 14 méně, než v roce 2018. Server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Lenka Javorková.

Zlínský kraj patří mezi dva kraje v rámci celé České republiky, které evidují pokles kriminality. „Policisté v našem kraji vloni objasnili 4 146 trestných činů, tedy 67,03 procent ze všech trestných činů. Za loňský rok jsme dosáhli nejlepší objasněnosti v rámci ČR a obhájili jsme tak prvenství z roku 2018,“ upřesnila Javorková.

Nejzávažnějším trestným činem je vražda. Ty se loni ve Zlínském kraji staly dvě, o rok dříve jich bylo sedm. Jedna vražda se v loňském roce stala v Kroměříži, další pak v Bojkovicích na Uherskohradišťsku.

Při požáru bývalé kotelny, který se stal začátkem loňského dubna v Kroměříži, zemřeli dva lidé. Policisté v souvislosti s požárem zadrželi sedmačtyřiccetiletého muže z Moravskoslezského kraje, kterého obvinili z vraždy.

Obvinění z vraždy si loni vyslechla také devětadvacetiletá žena z Bojkovic, která podle policie usmrtila své devítidenní dítě. V polovině listopadu měla svého malého synka předávkovat kodeinem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x