Ve Zlínském kraji začne platit nový vlakový jízdní řád, přibudou noční i večerní spoje

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ - V neděli 15. prosince začne platit nový vlakový jízdní řád pro rok 2020. K novinkám v regionální vlakové dopravě ve Zlínském kraji bude patřit zavedení nových nočních vlaků na trase Přerov – Zlín nebo večerních spojů na trati Přerov – Uherské Hradiště – Veselí nad Moravou, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

V regionu také začne platit Tarif Zlínského kraje. Nový jízdní řád bude platit do soboty 12. prosince 2020. Regionální vlaky ve Zlínském kraji ujedou v době platnosti jízdního řádu 2020 celkem 2,6 mil. vlakokilometrů. České dráhy vypraví v kraji v pracovní dny v průměru 328 regionálních spojů, o víkendech 281, což představuje průměrně 315 vlaků denně.

Jednou z novinek v regionální železniční dopravě bude rozšíření IDS Olomouckého kraje do stanice Hulín a IDS Jihomoravského kraje do stanice Staré Město u Uherského Hradiště.

Důležitou změnou v jízdním řádu regionálních vlaků bude zpravidelnění dopravy, a to jak četností, tak hlavně datumovým omezením, většina vlaků pojede denně. Zavedeny budou nové vlaky jak ve špičce, tak i ve večerních hodinách. Nově budou vlaky jezdit v relaci Přerov – Zlín nebo také Přerov – Uherské Hradiště – Veselí nad Moravou a zpět.

Jízdenky dle TZK budou vydávat České dráhy u vnitrokrajských cest do všech železničních stanic Zlínského krajea budou vzájemně uznávány mezi železničními dopravci. Zakoupit je bude možné pouze v papírové podobě.

Mezi nejvýznamnější změny ve Zlínském kraji bude patřit nový spěšný vlak, který pojede z Přerova (odj. 0:16) do stanice Zlín střed (příj. 0:57), tento vlak bude přípojem k Ex 525 z Prahy hl.n.

Na trati Valašské Meziříčí – Rožnov pod Radhoštěm pojedou dva nové páry vlaků s odjezdy z Valašského Meziříčí v 6:29 a 22:55 a z Rožnova pod Radhoštěm v 6:59 a 23:18.

„Na trati Valašské Meziříčí – Kojetín pojede vlak s odjezdem z Bystřice pod Hostýnem v 6:23 o jednu hodinu dříve. Tímto posunem vzniká nově přípoj ve stanici Hulín na Zlínský expres směrem do Prahy,“ doplnila Rajnochová. Nový vlak (prodloužení stávajícího vlaku) pojede z Holešova do Valašského Meziříčí s příjezdem ve 20:36 a s napojením na vlak do Rožnova pod Radhoštěm. Nový pár vlaků rozšíří nabídku ve večerních hodinách nabídku v úseku Kroměříž – Bystřice pod Hostýnem a zpět. Poslední novinkou na této trati bude nový vlak z Valašského Meziříčí s odjezdem ve 22:23 do Kroměříže (příj. ve 23:30)

Na trati Otrokovice – Vizovice pojedou nové vlaky v relacích Zlín střed – Otrokovice s odjezdem v 6:17 a 20:40, Otrokovice – Zlín střed v 19:48, Zlín střed – Vizovice v 8:05, Otrokovice – Vizovice v 11:48 a Vizovice – Otrokovice v 12:57.

Dále budou zavedeny nové vlaky Přerov – Uherské Hradiště – Veselí nad Moravou s odjezdem ve 22:43, Hodonín – Přerov s odjezdem ve 21:41, sobotní vlak Přerov – Staré Město u Uherského Hradiště s odjezdem ve 21:24 a příjezdem ve 21:53.

Zároveň s novým jízdním řádem zavedou České dráhy možnost platit ve vlacích s vlakovým doprovodem jízdenku pomocí bezkontaktní platební karty. „Vlakové čety budou průběžně vybaveny mobilními platebními terminály propojenými s přenosnými osobními pokladnami. Tato služba bude k dispozici v místech, kde je signál,“ dodala Rajnochová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x