Ve Zlínském kraji začne platit zákaz vycházení bez roušek

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlínském kraji začne od středy platit zákaz vycházení ven bez roušek či jiných ochranných prostředků. Informoval o tom hejtman kraje Jiří Čunek.

Hejtman se rozhodl učinit další opatření proti šíření koronaviru. „Čekal jsem, zda vláda vydá plošné nařízení. Nevydala, a proto už nemíním dál čekat. Rozhodnutí jsem už odeslal všem obcím v kraji,“ konstatoval Čunek.

Podle hejtmana je nyní důležité táhnout za jeden provaz a udělat vše proti dalšímu šíření koronaviru. Od 19. března proto začne platit na všech veřejně přístupných místech, kde může dojít ke kontaktu lidí na méně než dva metry, zákaz vstupu, pobytu i pohybu lidí bez ochranných prostředků dýchacích cest, tedy bez respirátorů, roušek, šátků, šál nebo jiných podobných tkanin. „Zákaz bude platit například na nástupištích hromadné dopravy, v dopravních prostředcích hromadné přepravy, v čekárnách, prodejnách, lékárnách, poštách, úřadech, smutečních síních, na chodnících v obcích a městech, v jednacích místnostech, na lázeňských kolonádách či cyklostezkách,“ upřesnil hejtman.

Nařízení bude platit do odvolání, nejdéle však po dobu trvání krizového stavu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x