AKTUALIZACE: Ve Zlínském kraji je koronavirem nakaženo 24 lidí, zasaženy jsou už všechny okresy

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Podle posledních informací je aktuálně ve Zlínském kraji nakaženo novým typem koronaviru 24 lidí. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

Dosud bylo nejvíce nakažených na Uherskohradišťsku, zde je k dnešnímu datu 15 lidí, u kterých test nákazu potvrdil. Na Vsetínsku jsou čtyři pacienti, na Zlínsku tři a první dva případy hlásí také Kroměřížsko.

„V úterý máme čtyři nově potvrzené případy, jedná se o čtyři muže, dva jsou ze Zlínska a dva z Kroměřížska, u tří je potvrzená cestovatelská anamnéza a v jednom případě jde o kontaktní přenos,“ upřesnila Kousalová

Co se týká jednotlivých pozitivních případů, jde o 13 mužů a 11 žen. Ve věkové hranici 0 až 14 let jsou nakaženi tři chlapci, ve věkové kategorii 15 až 24 let dva muži a dvě ženy, ve věku 25 až 34 let rovněž dva muži a dvě ženy, ve věkové kategorii 35 až 44 let dvě ženy a jeden muž, ve věku 45 až 54 let jsou nemocní dva muži a dvě ženy, ve věku 55 až 64 roků se nákaza potvrdila u jedné ženy a dvou mužů a v kategorii 65 a více let onemocněl jeden muž a dvě ženy.

Ve 14 případech se jedná o cestovatelskou anamnézu a v 10 případech o kontaktní přenos od pozitivně nemocného. „Kromě jedné ženy z Uherskohradišťska v kategorii 65+, která je hospitalizovaná, jsou všichni v domácím léčení a jejich zdravotní stav je dobrý,“ informoval hejtman Jiří Čunek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x