Vedení Zlínského kraje jednalo s velvyslancem Vatikánu o Cyrilometodějské stezce

Hejtman Radim Holiš přijal velvyslance Vatikánu. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Vedení Zlínského kraje přijalo v Baťově mrakodrapu velvyslance Vatikánu J. E. Václava Kolaju. Ústředním tématem setkání byla spolupráce na Cyrilometodějské stezce a žádost o její certifikaci.

Jednání s velvyslancem se zúčastnili také náměstek hejtmana Lubomír Traub s gescí strategického rozvoje a cestovního ruchu, radní Zuzana Fišerová zodpovědná za kulturu a školství, vedoucí strategického rozvoje kraje Milan Filip a Martina Janochová, ředitelka Evropské kulturní stezky sv. Cyrila a Metoděje.


„Jedná se o projekt mezinárodního rozměru, který má pro cestovní ruch ve Zlínském kraji velký význam. Budeme ve spolupráci s paní ředitelkou Janochovou usilovat o to, aby se nám podařilo získat oficiální certifikaci. Vnímáme to jako velmi prestižní záležitost,“ řekl náměstek hejtmana Lubomír Traub.


„Cyrilometodějský odkaz spoluvytváří evropské kulturní prostředí a budu velmi rád, když do Zlínského kraje odkaz Cyrila a Metoděje přiláká turisty z jiných regionů a ze zahraničí,“ dodal hejtman Radim Holiš.


Podporu v získání certifikace Radou Evropy přislíbil také velvyslanec Vatikánu J. E. Václava Kolaja.


Velvyslanec se na závěr návštěvy zapsal do pamětní knihy Zlínského kraje a byl seznámen s historií pojízdné Baťovy kanceláře v 21. budově.

Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje definuje tři páteřní trasy Cyrilometodějské stezky v pomyslném trojúhelníku Soluň – Velehrad – Řím. Cílem je vybudovat trasy Cyrilometodějské stezky ve střední Evropě, respektive páteřní trasu označenou jako A, která je definovaná jako síť hvězdicových tras s centrem na Velehradě, a návazně na to trasy směřující do Říma a do Soluně.


Od roku 2013 je rozvoj kulturní stezky řízen zájmovým sdružením právnických osob Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje se Stálým sekretariátem sídlícím ve Zlíně, České republice.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x