Vedení Zóny Holešov vyšlo městu Holešovu vstříc, dočasně zde odkloní kamiony z centra města

Ilustrační foto
HOLEŠOV - Od začátku srpna mohou do holešovské průmyslové zóny mířit kamiony z centra Holešova, které zde rušily místní obyvatele. Zóna tak bude sloužit jako objízdná trasa.

Kamiony byly pro vedení města i obyvatele výrazným problémem, Zóna tak městu Holešovu vychází tímto krokem vstříc. Zvýšená doprava by měla přetrvávat zhruba do jara příštího roku, kdy se znovuotevře tzv. Šindelnice ze Zahnašovic do Martinic, kde aktuálně probíhá stavba napojení na dálnici D49. Ta ulehčí dopravě ve městech Zlín, Otrokovice, Holešov a Hulín. Výrazně také napomůže dynamickému rozvoji celého regionu. Z její výstavby budou v rámci Strategické průmyslové zóny Holešov těžit zejména současní i vstupující investoři. Nabídne jim totiž zcela nové logistické možnosti, na které se dlouhodobě čekalo.

Na základě smlouvy, která byla mezi Zónou Holešov a společností Eurovia coby zástupcem zhotovitele dálnice D49 z Hulína do Fryštáku sjednána, bude v případě poškození silnice v důsledku zvýšeného pohybu nákladních aut tato opravena. Auta, která převážejí nebezpečné látky, však mají vjezd do Strategické průmyslové zóny Holešov zakázán. Rádi bychom v této souvislosti požádali, abyste v prostorách Strategické průmyslové zóny Holešov dbali zvýšené opatrnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x