Velehradská cyklostezka bude kvůli stavbě dálnice D55 celý rok uzavřena

Foto: televize TVS
STARÉ MĚSTO - Cyklostezka vedoucí přes Staré Město na Velehrad a dále do Chřibů bude v tomto roce uzavřená. Důvodem je stavba dálnice D55.

Dlouhodobě bude severo-jižní průtah Zlínským krajem – neboli dálnice spojující Olomouc a Břeclav jistě přínosem pro Staré Město a všechny okolní obce. Krátkodobě ale stavba komplikuje jejich obyvatelům i turistům život.

Cyklostezka ze Starého Města na Velehrad bude bohužel minimálně po celý tento rok uzavřena. Je to z důvodu budované dálnice D55. Nad touto stezkou se buduje most, po kterém povede dálnice D55. Budovaný pilíř se nachází ve velmi těsné blízkosti této cyklostezky,“ uvedl starosta Starého Města Kamil Psotka.

Proto museli dopravní policisté vytyčit nový průjezd Starým Městem. Po konzultacích se staroměstskou radnicí nakonec stanovili náhradní cyklistickou cestu tak, aby byla co nejvíce bezpečná.

Objízdná trasa Velehradské cyklostezky vede po ulici Brněnská, pokračuje směrem za bývalý Slezan a za Slezanem odbočuje zase zpět na cyklostezku Staré Město – Velehrad,“ upřesnil Kamil Psotka.

Kdy se budou cyklisté moci vrátit na svá oblíbená teritoria, zatím není známo. Termín dokončení závisí na rychlosti dostavby dálničního úseku vedoucího kolem Starého Města.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x