Velikonoční neděle – svátek motoristických fandů v Kroměříži

Foto: Výstaviště Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Je to rovných 40 let, co režisér Oldřich Lipský přivedl do světa filmu Tři veterány. Dodnes báječnou a tehdy nezvykle výpravnou pohádku Jana Wericha, která laská srdce i dnes. Veteráni jsou v kurzu i jinak a zase to bude pohádka. Jen budou čtyři.

A to už v neděli na Výstavišti v Kroměříži. Na tamějším setkání milovníků mnoha motoristických disciplín neboli Auto Moto Blešáku to tedy bude podívaná…

Hlavním tahákem, ale zdaleka ne jediným, bude světová premiéra čtyř veteránů značky Alfa Romeo ze sbírky Ladislava Samohýla. Tyto vozy uvidí návštěvníci pohromadě úplně poprvé.

„Každý vůz, jak už to tak bývá, má svůj báječný příběh. Například Alfu Romeo 8C 2300 si původně chtěl zajistit věhlasný Enzo Ferrari,“ naznačuje pozoruhodný příběh zlínský sběratel s tím, že každý z veteránů unikátní kolekce je klenotem.

Jako třeba Alfa Romeo 6C 2500 s karoserií od legendárního Pinin Fariny.

„Motoristé tu ale budou mít opravdu daleko více zážitků, připravili jsme například sraz vozů značky Opel, fanoušci uvidí mimo jiné závoďáky z Barum rallye dávnějších časů, jimiž tu oslňovali hvězdy jako Walter Röhrl nebo Franz Wittmann,“ upozorňuje ředitel Výstaviště Kroměříž Pavel Konečný.

Další velmi zajímavou součástí bude připomínka 75 let slavné pneumatikářské značky Barum.

Nedělní akce nabídne mimo jiné i velikou motoburzu, stejně jako výměnné setkání sběratelů dvou stovek oborů.

Pestrou akci si bere na starost od 8 do 15 hodin moderátorsky Petr Suchoň, rodák z nedalekého Zlína.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x