Velká voda, z malých potůčků prudké řeky, hasiči v akci

Dlouhotrvající déšť zaměstnal hasiče v celém kraji. Foto: zlin.cz, Lenka Krupková, Karel Palička
ZLÍNSKÝ KRAJ - Mnohahodinové intenzivní deště podle předpokladů zaměstnaly hasiče v našem kraji, ale kromě jiného na řadě míst také varovaly lidi, kteří bydlí v blízkosti vodních toků. Markantní to bylo na Zlínsku v těsném okolí krajského města.

Třeba v Bohuslavicích nebo Březnici, kudy protéká zpravidla téměř vysýchající potok, měli místní obavy, aby se voda nevylila z břehů. Lidé se v Bohuslavicích dostávají do vesnice přes potok po lávkách, ty ale voda téměř zavalila, naštěstí kulminovala zhruba půl metru pod nimi.

„Nejvíce práce měli naši hasiči na Zlínsku, kde jen do poledne vyjížděli patnáctkrát, hodně byli vidět při čistění kanalizačních vpustí a odstraňování popadaných stromů i na Uherskohradišťsku či Kroměřížsku,“ konstatovala krajská mluvčí hasičů Lucie Javoříková s tím, že velká voda se zřejmě podepsala i na pádu části domu ve Spytihněvi (viz další článek).

Prudce nahoru šly hladiny řek, což bylo znát například na Bystřičce nebo na Bečvě.

Nápory vody působily problémy také v Otrokovicích. „Máme uzavřenu cyklostezku v úseku pod železničním mostem, žádáme občany, aby respektovali značení s ohledem na ochranu vlastního zdraví,“ informovala mluvčí města Lenka Vaculová.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->