Venkovní kluziště bude v Hradišti v provozu až do Velikonoc

Foto: MěÚ Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - I kdyby nemrzlo, budou si děti i dospělí moci v Uherském Hradišti zasportovat na bruslích pod širým nebem. Umělé kluziště bude letos k dispozici na sídlišti Východ a vstup na něj nebude zpoplatněn, serveru Zlin.cz to sdělila za uherskohradišťskou radnici Dagmar Vacková.

Po třech ročnících na nádvoří v bývalé jezuitské koleji se kluziště s umělou plochou letos přestěhuje do prostor sportovního areálu Východ naproti Základní školy Větrná.

Kluziště bude v provozu od 27. listopadu 2020 a na místě bude do konce března 2021. „Dlouho jsme čekali, zda budeme moci kluziště otevřít. Podle aktuálních vládních opatření je možné sportovat na venkovních sportovištích, ale nesmí být na kluzišti v jeden okamžik více než šest osob. Chci proto všechny poprosit, pokud vyrazí bruslit, ať k tomu přistupují s respektem a s ohleduplností k ostatním,“ okomentoval spuštění starosta města Stanislav Blaha.

Kluziště bude otevřené denně od 10.00  do 18.00 hodin, po setmění bude plocha nasvětlena.  Zavřeno bude pouze ve dnech 24. až 25. 12. 2020  a 1. 1. 2021. „Provoz kluziště bude samozřejmě závislý na epidemické situaci a na případných opatřeních státních orgánů,“ upřesnil Evžen Slavík, ředitel Sportovišť města Uherské Hradiště, které kluziště spravují.

Kluziště rámují tzv. rekreační mantinely a plochu o rozměrech 20,6 x 10,6 metru pokrývá syntetický povrch, na kterém se bruslí na klasických bruslích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x