Vernisáž bilanční výstavy Ohlédnutí připomene hudebnici Jitku Šuranskou

Foto: MKUH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ohlédnutí – 14. ročník neformálního „slováckého press fota“ se blíží do finále. Fotografie amatérů, poučených fotografů, žurnalistů, spolků, sdružení a zájmových skupin doputovaly do soutěže a dnes, 5. ledna v 17 hodin zahájí akci tradiční tříkrálová vernisáž spojená s koncertem. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí hradišťských městských kin Jaromír Orel.

Na web ohlednuti.uh.cz tentokrát přihlásilo své fotografie celkem 61 autorů a autorek. „Tvrdé“ jádro kurátorů letos doplnili: divadelní a filmová herečka Eva Josefíková (* 1990), scénografka, výtvarnice Eva Jiříkovská (* 1976) a publicista, hudebník, hudební redaktor a dramaturg Jiří Plocek (* 1961). Kurátorský tým se sešel už 18. prosince a výsledkem jejich setkání bude výstava, kterou zahájí tradiční tříkrálová vernisáž v neděli 5. ledna od 17:00 spojená s koncertem.

Na vernisáži pořadatelé současně vzpomenou hudebně na nedávno zesnulou houslistku Jitku Šuranskou (spolukurátorku Ohlédnutí 2018), vystoupí duo kytaristy Petr Uvíra a hobojistka Alžběta Jamborová, Ženský sbor z Kudlovic za doprovodu Stanislava Gabriela a hosté Lucie Redlová a Jiří Plocek, který současně bude koncertem provázet. Během Ohlédnutí 2019 bude v kinokavárně vystavovat soubor svých fotografií také loňský laureát Yorge. Stejně jako hlavní výstava ve foyer kina bude k vidění do konce ledna 2020. Vystavení fotografové na tradiční vernisáži obdrží od pořádajících Městských kin věcný dar. Součástí finální výstavy budou už tradičně také vzpomínkové panely osobností, které nás v uplynulém roce opustily.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x