Veselé (fotbalové) Velikonoce. Nabídka je pestrá

Matej Rakovan má výborné jaro, foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Fotbalová pomlázka se ve Zlíně chystá na neděli. 29. kolo Fortuna ligy má jednotný začátek v 17 hodin a zlínští fotbalisté v něm budou usilovat o naději na postup mezi středovou čtveřici nejvyšší soutěže. Pravda cesta je to docela "zarůbaná".

Rozhodně by museli nejdříve porazit svého nedělního soupeře z Mladé Boleslavi.

„Chceme si za tím jít, určitě je to náš cíl. Soupeř je velmi kvalitní, opírá se o velezkušené hráče třeba Suchého, Matějovského či Škodu a má i řadu šikovných mladších fotbalistů. Cesta k úspěchu vede přes maximální výkon a nasazení,“ je si dobře vědom zlínský brankář Matej Rakovan.

Zlínští by pak ve středu museli zřejmě uspět i na hřišti lídra z pražské Slavie.

„To pro nás bude svátek, dáme do toho zase všechno,“ říká nedávno dvaatřicetiletý brankář s výbornou jarní formou. „To je ale zásluha celého týmu,“ nepřeceňuje vlastní zásluhy.

Slovácko hraje ve stejném čase taky na Letné, jenže o 300 kilometrů západněji v Praze. A načíná málokdy vídaný sparťanský trojboj.

„Je to docela rarita, každý z těch tří nedlouho po sobě jdoucích utkání bude určitě zajímavý. Zápasy na Spartě budou dva, doma ale možná ten nejdůležitější,“ dívá se do ligy, ale hlavně k finálovému pohárovému střetu (4.5.) spolehlivý záložník Slovácka Michal Sadílek.

Slovácko drží v lize čtvrtou příčku, také ta může být vstupenkou do fotbalové Evropy v příští sezóně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x