Veselé příhody z očkování, aneb nuda stranou

Hana Malovaná Foto: Zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Samozřejmě, očkování je věc více než veselá spíše vážná. Zdálo by se, že úsměv musí jít v procesu, kdy jde o zdraví, stranou. Prostředí očkovacích center v našem kraji zrovna k humoriádě nesvádí, ale...

Takový pan doktor David Rumpík, jinak šéf věhlasné zlínské Kliniky reprodukční medicíny a gynekologie, vede očkovací centrum v Luhačovicích. Denně tu s kolegy naočkují kolem dvouset zájemců.

A mezi nimi také starší paní, která požádala o změnu termínu, což zase není v systému tak úplně jednoduché.

„Měla úžasný důvod. Řekla nám, že prostě ve čtvrtek nemůže, protože si týž den má po očkování vyzvednout důchod a kdyby náhodou ihned po aplikaci vakcíny zemřela, propadl by,“ popisuje známý lékař a milovník i tvůrce dobré nálady kuriózní případ s tím, že se vše povedlo a paní dál užívá důchodu i pohody po vakcíně.

Dobrou duší velkého očkovacího centra ve zlínské PSG aréně je Hana Malovaná.

„Mám na starost koordinaci práce celého štábu, myslím že vše klape jak má. Ale měli jsme tu jednoho poněkud smutného pána, který dokázal při návštěvě ztratit peněženku s řadou cenných věcí. Měl ji samozřejmě u nás v kanceláři ztrát a nálezů a moc se mu ulevilo. Už jsme tu měli i náušnice, momentálně i jeden pěkný přívěšek, nic se ale nepropadne do země, zapomnětlivým vždy rádi vrátíme,“ vypráví energická mladá dáma.

V Luhačovicích si očkovací centrum vybavili baťovskými hesly, určitá strohost prostředí tady tak příjemně mizí. „Lidé se zajímají, zvláště to tu slušelo šéfovi Nadace Tomáše Bati Pavlu Velevovi, mimochodem jakoby vizáží byl z Baťovy rodiny,“ povídá Rumpík.

První dávku už má za sebou i uherskohradišťský zkušený novinář Vladimír Salčák, který se v očkovacím centru slovácké metropole podle vlastních svých slov podruhé narodil.

„No jasně, nechal jsem si dát injekci přesně do místa očkování před mnoha a mnoha lety v raně batolecím věku,“ smál se s tím, že teď jde v očkovací vlně o to, aby se podařilo udržet zájem mladších ročníků. „Jenom, aby byl,“ doufá pan Vladimír.

Ve zlínském centru v PSG aréně měli v týdnu i tři mimozlínské hosty. „Denně se teď očkuje téměř 900 lidí, mezi zájemci byli i tři členové valašskomeziříčské skupiny Mňága a Žďorp s frontmanem Petrem Fialou,“ připomněl zájem muzikantů o očkování mluvčí zlínské krajské nemocnice Egon Havrlant.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x