Veterinární správa ve Zlínském kraji má databázi ztracených a nalezených psů

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE – Databázi ztracených a nalezených psů spustila Krajská veterinární správa pro Zlínský kraj. Databáze umožňuje občanům, útulkům a policiím na jednom místě informovat o nálezu nebo ztrátě psa, řekla serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Aplikace je k nalezení na adrese http://www.svscr.cz/databaze-ztracenych-a-nalezenych-psu/ a měla by dočasně částečně nahradit centrální registr psů, který má být od roku 2022. „Vložení informace o ztrátě či nálezu psa je velmi jednoduché prostřednictvím stručného formuláře, který je dostupný po stisknutí nabídky nazvané Přidat psa,“ uvedla Stehlíková.

Ve formuláři je podle ní nutné specifikovat, zda se věc týká ztráty, nebo nálezu psa, dále pak plemeno a stručný popis, číslo čipu nebo tetování, místo a datum ztráty případně nálezu, jméno majitele nebo nálezce, kontakt, fotografii psa a další informace. „Všechny uvedené údaje mají za cíl propojit majitele psa a případného nálezce,“ poznamenala Stehlíková.

Vložené oznámení se začne v seznamu ztracených a nalezených psů zobrazovat až po potvrzení prostřednictvím odkazu, který oznamovatel obdrží emailem. „Potvrzené oznámení o ztrátě nebo nálezu psa bude zveřejněno po dobu 10 kalendářních dnů, pokud je oznamovatel nesmaže dříve, nebo je naopak neprodlouží na dalších 10 dnů,“ informovala Stehlíková.

To ale není vše. „Pokud nám někdo oznámí nález psa, v současné době informaci zveřejňujeme na webových stránkách města Otrokovice. Nyní budeme nalezence vkládat i do nové databáze,“ uvedl vedoucí ochrany přírody a krajiny otrokovické radnice Martin Batůšek, který má v kompetenci správu nalezených psů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x