VIDEO: Kriminalisté rozprášili drogový gang. Dealeři prodávali pervitin po celém kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínským kriminalistům se v uplynulých dnech po bezmála ročním úsilí podařilo rozkrýt sofistikovanou organizovanou skupinu, která ve Zlínském kraji vyráběla a distribuovala pervitin. Trestní stíhání bylo zahájeno proti osmi mužům ve věku 30 – 49 let a dvěma ženám ve věku 28 a 34 let.

Kriminalisté v polovině minulého týdne zadrželi na různých místech ve Zlínském kraji jedenáct podezřelých osob, provedli sedm domovních prohlídek a dvě prohlídky nebytových prostor.

V rámci domovních prohlídek jsme nalezli důkazní materiály a zajistili finanční hotovost ve výši cca 1,3 milionu korun, drahé kovy, vozidla, drogy a předměty související s nelegální výrobou drog,“ přiblížila zásah kriminalistů policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Na rozsáhlém zákroku se podílely desítky policistů z celého Zlínského kraje a ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje. Tři z deseti obviněných následně skončili ve vazbě.

Organizovaná skupina k výrobě používala dostupné lékové přípravky, které nakupovala v zahraničí.

Kriminalistům se podařilo prokázat, že obvinění od dubna loňského roku vyrobili nejméně 12 kilogramů pervitinu, který poté distribuovali dalším osobám především z řad toxikomanů ve Zlínském kraji. Takové množství by na černém trhu mělo hodnotu zhruba 18 milionů korun,“ pokračovala Kyšnerová.

Všech deset osob je nyní obviněno ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na dvanáct let.

Část této skupiny prováděla i majetkovou trestnou činnost, kradli zboží v obchodech,“ dodala závěrem Simona Kyšnerová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x