Víkend bude svátkem filmařů, vinařů i pivařů

Víkend bude svátkem filmařů, vinařů i pivařů. Foto: Archív Východní Morava
ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlíně začal 61. ročník Zlín Film Festivalu, o víkendu je připraven rozmanitý doprovodný program, čekají vás také Slavnosti vína v Uherském Hradišti a Svatováclavské slavnosti piva v Kroměříži a nejen to. Vyberte si, co by stálo za návštěvu.

O víkendu 10. – 12. září ožije královské město Uherské Hradiště tradičními Slováckými slavnostmi vína a otevřených památek. V programu slavností nebude chybět tradiční průvod, který vychází v 9.00 hodin z Vinohradské ulice, či vystoupení folklorních souborů, cimbálových a dechových hudeb. Na zážitkové plavby vyplují oblíbené muzikantské lodě, připraveny jsou také komentované prohlídky Expozice dějin města s průvodcem a program ve Skanzenu Rochus v Uherském Hradišti.

Kroměřížské výstaviště se v sobotu 11. září již poosmé promění v dějiště Svatováclavských slavností piva. Připraveny jsou speciály moravských pivovarů a gurmánské pochoutky, ale také hudební vystoupení No Name, Mirai či Iné Kafe. Areál bude otevřen od 11.30 hodin.

Arcibiskupským zámkem od rána až do noci v pátek 10. září budou provádět průvodci v historických kostýmech, a to až do 21.00 hodin. Atmosféra prohlídek bude umocněna zatemněním sálů, které budou osvětleny pouze sporým světlem křišťálových lustrů.

Areál Valašské dědiny Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm ožije v sobotu 11. září ukázkami podzimních prací a činností. Program akce Podzim na poli a v chalupě bude zaměřen na sklizeň brambor. Areál bude otevřen od 9.00 do 17.00 hodin.

23. ročník multižánrového vsetínského festivalu Valašské záření oživí ve dnech 10. – 11. září Dolní náměstí a Svárov ve Vsetíně. Na programu je folkrock, dechová hudba i world music, vystoupí zpěvačka Tereza Kerndlová, bluegrassová kapela Robert Křesťan.

V sobotu 11. září se v lázeňském městě Luhačovice představí města a mikroregiony Zlínska a Luhačovicka. V programu akce Naše obec, naše radost, která se koná od 10.30 do 18.30 hodin na Lázeňském náměstí, nebude chybět atraktivní kulturní program, ale i ochutnávky sušeného ovoce, piva z lokálního minipivovaru a také interaktivní program pro děti a ukázky řemesel.

Setkání s živými netopýry ze záchranné stanice čeká veřejnost v sobotu 11. září v ZOO Zlín. Evžen Tošenovský z České společnosti pro ochranu netopýrů přiblíží veřejnosti při Noci pro netopýry fascinující život netopýrů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x