Víkend u hasičů: zachráněné srnče i převrácené zásahové auto

Hasiči v sobotu dopoledne zachránili vyděšené srnče. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Poslední červencový víkend byl pro hasiče ve Zlínském kraji poněkud klidnější. Samozřejmě se ale našly případy, ke kterým jednotky z kraje musely vyjet.

V pátek večer se odřad HZS Zlínského kraje přesunul do Hřenska, aby pomohl s tamním požárem lesa.

O den později, konkrétně v sobotu po deváté hodině dopolední, přijali hasiči hlášení, že v Bystřici pod Hostýnem je v korytě potoka Bystřička srnče, které z něj nemůže vylézt. Když přijeli na místo, tak srnče nebylo vidět. Prohledali proto okolí potoka a našli srnče schované. I když bylo vystrašené, nechalo se chytit. Na břehu zabalené v dece se uklidnilo.

Na místo se dostavil zástupce místního mysliveckého sdružení a srnče si převzal.

A to se soboty nebylo zdaleka všechno. Po jedné hodině odpolední došlo při cestě k zásahu do obce Strání k nehodě hasičského zásahového vozidla. „K zranění našich kolegů nedošlo. I když jsme celkem otrlí, tak přesto jim naše psycholožka poskytla psychologickou pomoc,“ uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Při sjetí do příkopy a nárazu do betonového mostku se ulomilo pravé přední kolo, které skončilo v poli s kukuřicí. Vozidlo zůstalo ležet na boku a částečně blokovalo silniční komunikaci. Hasiči provedli zajištění vozidla proti převrácení a z pole vytáhli ulomené kolo. K vyproštění byla povolána jednotka Záchranného útvaru HZS ČR z Hlučína. Dobrovolné jednotky ve spolupráci s Policií České republiky oboustranně uzavřely silnici mezi Dolním Němčí a Slavkovem. Velení zásahu si převzal řídící důstojník pro územní odbor Uherské Hradiště. Po příjezdu záchranného útvaru s jeřábem a podvalníkem byl dohodnutý postup vyproštění a naložení poškozeného vozidla. Při vyprošťování se zjistilo, že je poškozeno i zadní levé kolo.

Poškozené vozidlo bylo s pomocí vyprošťovacího automobilu a jeřábu zvednuto a naloženo na podvalník. Práce byly ukončeny v 21:24 hodin. Krátce po 10 hodině večerní přijel podvalník s poškozeným automobilem na stanici v Otrokovicích. Zde bude odstaven do doby, než se rozhodne, jak bude s vozidlem naloženo.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x