Víkend ve znamení dalších požárů v přírodě. Hasiči měli napilno

Hasiče o víkendu opět zaměstnalo několik požárů v přírodě. Foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ - I tuto slunečnou sobotu vyjeli hasiči ve třech okresech Zlínského kraje k 6 hlášeným událostem požárů v přírodním prostředí. Nejvíce 3 výjezdy byly v okresu Zlín, 2 výjezdy v okresu Vsetín a 1 výjezd v okresu Kroměříž.

Jednotky Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje zasahovaly u šesti výjezdů. V hašení jim zdatně pomáhalo celkem 19 jednotek Sboru dobrovolných hasičů obcí.

K zranění osob nedošlo. Hmotná škoda 3 000 korun vznikla pouze v jednom případě, kde požár poškodil několik ovocných stromů. Osoby, které prováděly práce s otevřeným ohněm, jsou řešeny ve správním řízení.

V neděli před třetí hodinou odpolední vyjely k požáru travního porostu ve Všemině v okresu Zlín 4 jednotky hasičů. Osoba, která požár způsobila, vyšetřovateli sdělila, že hrabala trávu, kterou dávala do připraveného pytle. Po přestávce, kdy kouřila, nedopalek odhodila a začala znovu shrabovat trávu. Po nějaké chvíli se otočila a uviděla, že za ní travní porost hoří. Požár proto oznámila hasičům.

K zranění a škodě nedošlo. U požáru zasahovaly jednotky Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje požární stanice Zlína a Vsetín a dále jednotky Sboru dobrovolných hasičů obcí Všemina a Slušovice.

„Lidé si neuvědomují, že zbytečně zaměstnávají hasiče, kteří například v tomto týdnu zasahovali ještě u dvou požárů domů a u požáru vozidla. Hasiči ale pouze nehasí,“ upozornila mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x