Virtuální láska stála ženu z Uherskohradišťska více než milion korun

Ilustrační foto
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Žena z Uherskohradišťska se zamilovala do špatného muže. Když to zjistila, byla už bohužel o více než milion korun „lehčí“.

S údajným americkým lékařem se žena seznámila začátkem loňského roku na sociální síti. Psal jí, že pracuje pod organizací „Lékaři bez hranic“ a má u sebe balíček s cennostmi, který by jí rád poslal. Samozřejmě nezapomněl zmínit, že jakmile opustí lékařskou misi, přijede za ní. Slova o lásce a společné budoucnosti proto zastínila jakékoliv pochyby.

Žena nejprve platila poplatky za balíček např. za clo, letištní poplatky atd. Následně posílala finanční částky na vyplacení onoho lékaře z mise, aniž by tušila, že se stala obětí podvodníka,“ uvedla k případu policejní mluvčí Milena Šabatová s tím, že domnělý lékař stihl z ženy vymámit bezmála milion dvě stě tisíc korun.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin podvod. V případě dopadení hrozí neznámému pachateli až pětiletý trest,“ pokračovala Šabatová.

Dopadení těchto podvodníků, kteří jsou mnohdy součástí organizované skupiny a disponují zahraničními účty, je velmi obtížné. „Policisté proto varují, aby si všichni ve virtuálním prostředí počínali velmi obezřetně a odeslání finančních prostředků neznámým lidem pečlivě zvážili,“ uzavřela policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x