Viru navzdory. Slovácko – Baník 2:1

vpravo střelec druhé branky Michal Kohút Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Čtrnáctidenní karanténa, pár dnů společné přípravy, oprávněné obavy a nakonec veliká radost. Slovácko naskočilo po karanténě do nejvyšší soutěže výborně. A i když ve druhé půli hosté docela zlobili a domácím chvílemi docházel dech, mají tři mimořádně cenné body za vítězství nad Baníkem Ostrava.

Domácím docela vyšel úvod, sněhové vločky je jakoby hnaly vpřed, zato Ostravané v úvodu poněkud mrzli.

Už ve 3. minutě napálil míč do sítě domácí Petržela, rozhodčí Franěk ale ukázal, že si míč těsně předtím zpracoval rukou.

Největší šanci dosavadního průběhu pak měli hosté. Zaváhání domácího brankáře Nemravy nevyužil trestuhodně Ndefe, když napálil tyč a od ní dostali míč do bezpečí Kalabiška a Hofmann.

A pak už radost hostitelů. Ve 20. minutě Stronati naivně poslal k zemi ve vápně Navrátila a pro Daníčka bylo přímo radostí mrknout se, kam míří Laštůvka a poslat z penalty míč mimo jeho dosah.

A za nějakých pět minut bylo ještě veseleji. Divíšek odcentroval, Kohút v běhu vystřelil, hostující brankář míč stačil vyrazit, jenže domácí záložník se už z dorážky ani zmýlit nemohl.

Málem ovšem sklapla známá Csaplárova past.

Vedení 2:0 se opět ukázalo jako docela ošidné. V 55. minutě si dal Šimko ukázkového vlastence a Slovácko se pak až do konce bálo o výsledek.

Velká bojovnost ale slavila úspěch a výhra 2:1 dává týmu zase naději prát se o historicky nejvyšší příčky. Momentálně je tým trenéra Svědíka čtvrtý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x