Vítězná generálka. Hokejisté Vsetína na závěr přípravy porazili Michalovce

Hokejisté Vsetína zdolali Michalovce 4:1. Foto: VHK Robe Vsetín
Vsetín – Hokejistům Vsetína poslední přípravný duel před startem nové sezony Chance ligy herně i výsledkově vyšel. Valaši v generálce porazili Michalovce 4:1 a naladili se na start mistrovské soutěže. Oba týmy se ve středu večer utkaly vůbec poprvé.

Domácí tým proti semifinalistovi loňského play-off slovenské Tipos extraligy využil hned dvě početní výhody, které ho dostaly do pohodlného tříbrankového náskoku. Hosté upravili skóre až v závrečné power-play. Dvěma brankami se blýskl obránce Jakub Ďurkáč a také útočník Luboš Rob.

První třetina historicky prvního měření sil mezi Vsetínem a Micholovcemi přinesla vyrovnaný hokej ve vysokém tempu. Vsetín šel do vedení v 7. minutě, kdy skóre otevřel Ďurkáč, jenž ve vsetínském dresu skóroval vůbec poprvé.

Zajímavý průběh nabídlo prostřední dějství. Vsetín nejprve dokázal využít přesilovou hru, kterou si přenášel ze závěru první třetiny. Po střele Vávry se před brankou dobře zorientoval Berzinš a podruhé v utkání vyzval ke skórování Jakuba Ďurkáče, který bekhendem zasunul puk za záda brankáře Glosára. Valaši byli dál aktivní a v další přesilovce Rob zvýšil na 3:0.

Druhou třetinu poznamenala spousta vyloučení, nedovolených zákroků. Duel zpestřila bitka mezi domácím Jenáčkem a hostujícím Valachem.

Třetí třetina patřila brankářům. Strážce hostující svatyně vytáhl excelentní zákroky proti kličce do bekhendu od Kerna, následně zastavil i mířící puk za jeho záda po střele Dědka, aby pak sebral brankovou radost znovu Kernovi. Činit se musel i Maxim Žukov, který zneškodnil únik Santose.

Podobně jako v prostředním dějství se i v závěrečné periodě hodně vylučovalo. Dukla v závěru jen snížila, prosadil se Acolantse. V poslední minutě se trefil ještě vsetínský Rob, který dopravil puk do odkryté branky Dukly a pečetil tak vítěznou generálku Vsetína v poměru 4:1.

VHK ROBE VSETÍN – HK DUKLA INGEMA MICHALOVCE 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Ďurkáč (Berzinš, Jenáček), 21. Ďurkáč (Berzinš, Vávra), 29. Rob (Staněk, Ďurkáč), 60. Rob (Jonák) – 59. Acolatse (Bjalončík). Rozhodčí: . Vyloučení: 10:8. Využití: 2:1.

Vsetín: Žukov – Staněk, Ondračka, Smetana, Hryciow, Ďurkáč, Jenáček – Jonák, Berzinš, Rob – Kratochvíl, Dědek, Hrňa – Hořanský, Kern, Jandus – Melenovský, Vávra, Vaňo.

Michalovce: Glosár – Bodák, Cibák, Acolatse, Korenčík, Glazkov, Mihálik, Jasečko – Suja, Paločko, Buc, Valach, Fedor, Grega, Solenský, Kabač, Pereskokov, Bednár, Santos, Bjalončík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x