Vizovice letos dají na volnočasovou činnost mládeže 800 tisíc

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Vizovice)
VIZOVICE – Vizovice letos přidají peníze na volnočasovou činnost mládeže a dají na to 800 tisíc korun. Je to o 100 tisíc více než loni, řekla serveru Zlin.cz Ivana Kopečná z vizovické radnice.

Kvůli navýšení podpory se zvýšila i maximální možná dotace ze 70 tisíc na 80 tisíc korun. Žádosti je možné podávat od 27. ledna do 13. března. „Podpora spolků, které se věnují volnočasovým aktivitám dětí a mládeže, je nesmírně důležitá. Spolky se snaží o co nejlepší rozvoj jejich všestranných schopností. Tyto spolky jsou neodmyslitelnou součástí společenského i kulturního života ve městě. Jejich činnost je v tomto směru nezastupitelná,“ řekla starostka města Silvie Dolanská.

Pro získání dotace musí uchazeč splnit přesně stanovená kritéria. „O peníze mohou žádat fyzické i právnické osoby, které mají sídlo, pobočku nebo provozovnu ve Vizovicích či jeho místní části Chrastěšov a zaměřují se na práci s dětmi a mládeží do 18 let věku,“ uvedla Kopečná.

Podle ní nesmí mít žadatel zároveň žádné nesplacené závazky vůči městu a dalším, třeba i státním institucím. „Hodnotícími kritérii jsou například počty zaregistrovaných dětí nebo akcí pro veřejnost,“ dodala Kopečná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x