Vizovice mají rozpočet se schodkem, pokryjí ho přebytky i úvěr

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Vizovice)
VIZOVICE – Zastupitelé Vizovic schválili na letošní rok rozpočet s příjmy 121 milionů a výdaji 151 milionů korun. Na schodek radnice použije peníze z přebytků let minulých a dlouhodobý bankovní úvěr, řekla serveru Zlin.cz Ivana Kopečná z vizovické radnice.

Největší objem peněz ve výši přes 28 milionů pojde do oprav stávajících nebo budování nových sportovišť, hřišť a rekreačních areálů. „Dalších 10 milionů korun počítáme na výdaje na rekonstrukci, modernizaci a větší opravy místních komunikací, chodníků, parkovišť a ostatních zpevněných ploch,“ uvedla starostka Vizovic Silvie Dolanská.

Skoro pět milionů město hodlá investovat i do stavebních úprav budov a okolního zázemí využívaného místní základní školou. „Dva miliony investujeme do elektroinstalace v dolní budově mateřské školy,“ poznamenala Dolanská.

Dalších 3,5 milion korun jsou vyčleněné na rekonstrukci a modernizaci bytového a nebytového fondu města, výdaje související s budováním a většími opravami vodovodů a kanalizací ve městě budou činit 1,6 milionu korun.

Záporný rozdíl mezi příjmy a výdaji ve výši zhruba 29,6 milionu korun a splátky dlouhodobých bankovních úvěrů ve výši 1,749 milionu korun radnice pokryje z finančních přebytků minulých let a z nově přijatého dlouhodobého bankovního úvěru ve výši 21 milionů korun. „Podle propočtů by tak rezerva ze zůstatků na účtu města měla činit 6,8 milionu korun, která bude zachována pro další a v rozpočtu zatím neplánované výdaje,“ uvedla Kopečná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x