Vizovice poprvé vyhlásí dotační program pro poskytovatele sociálních služeb

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Vizovice)
VIZOVICE - Vizovická radnice poprvé ve své novodobé historii vyhlásí dotační program pro poskytovatele sociálních služeb na území města, případně mimo toto území, ale pro občany Vizovic. Server Zlin.cz o tom informovala Ivana Kopečná z vizovické radnice.

Dosud sice vizovická radnice poskytovatele sociálních služeb podporovala, ale pouze na základě jednotlivých žádostí a aktuálního stavu rozpočtu. Letos poprvé tak dostala tato aktivita jasná pravidla pro všechny. V roce 2020 se na tento účel rozdělí 700 tisíc korun.

„Pečovat o občany chce město v každém jejich věku, v každé jejich situaci. A sociální služby jsou nezbytnou součástí zdravého chodu a rozvoje Vizovic. Důležité je i zachovat soulad se systémem vícezdrojového financování sociálních služeb na území Zlínského kraje,“ uvedla místostarostka Vizovic Alena Hanáková.

Při rozhodování o poskytnutí dotace bude radnice zjišťovat třeba i to, zda je žadatel bezúhonný a nemá vůči městu dluh. Žádosti je možné podávat od 30. ledna do 16. března 2020.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x