Vizovice prodají pozemky Správě železnic kvůli modernizaci tratě

Foto: MěÚ Vizovice
VIZOVICE - Smlouvu o smlouvě budoucí kupní uzavřené mezi městem Vizovice a Správou železnic, státní organizace schválili na svém posledním jednání zastupitelé města. Jde o pozemky o celkové výměře 82 metrů čtverečních na ulici Nádražní mezi hospodou a nádražní budovou, uvedla pro server Zlin.cz Ivana Kopečná z vizovické radnice.

Cenu určí znalecký posudek. Jde tak o další nutný krok radnice, který souvisí s plánovanou modernizací a elektrifikací železniční tratě Otrokovice – Vizovice.

„Záměr budoucího prodeje pozemků byl schválen už v roce 2018. Teď jde o další krok, který směřuje k tomu, aby se občané našeho města i jeho návštěvníci dočkali nejen komfortnějšího cestování po železnici, ale i důstojného nádraží ve Vizovicích,“ upřesnila starostka Silvie Dolanská.

Elektrifikace 25 km dlouhé tratě mezi Otrokovicemi a Vizovicemi má vyjít asi na 12 miliard korun. Současně s tím se modernizace dočká právě i místní nádraží. Starou a nevyhovující výpravní budovu má nahradit zcela nová. Zmizet by měly i veškeré bariéry, které teď musí cestující překonávat.

Na to chce radnice navázat projektem, který řeší i blízké okolí nádraží, a to včetně přístupových cest. Před dvěma lety si proto nechala vypracovat urbanistickou studii, která se stala podkladem pro projektovou dokumentaci, zpracovanou v minulém roce. Ta navrhuje například opravu přístupového chodníku k nádraží u rodinných domů a zrušení chodníku na protější straně. Místo něj vzniknou parkovací místa a nový chodník ve stávající zeleni – v místě, kde už nyní je vyšlapaná pěšina.

Zásadní komfort pro cestující pak přinesou dva nástupní zálivy pro autobusy, které by na nádraží měly pravidelně zajíždět.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x