Vizovice za 25 milionů zrekonstruují koupaliště, většinu pokryje úvěr

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
VIZOVICE – Úvěr ve výši 21 milionů korun si vzaly Vizovice. Poslouží na plánovanou rekonstrukci uzavřeného a zchátralého koupaliště za 25 milionů korun, řekla serveru Zlin.cz Ivana Kopečná z vizovické radnice.

Vizovice začnou koupaliště opravovat letos. Úvěr si vezmou od České spořitelny, která ve veřejné soutěži podala ze všech peněžních ústavů nejvýhodnější nabídku. „Splácet začneme až v lednu příštího roku. Při velmi výhodné úrokové sazbě 1,62 procenta na úrocích město zaplatí celkem 2,435 milionu korun. Celková částka, kterou bude muset radnice během patnácti let uhradit, tak bude činit 23,435 milionu korun,“ přiblížila starostka Silvie Dolanská.

Oprava areálu koupaliště je pro město podle Kopečné velmi nákladná. „Proto stále hledáme možnosti, jak tuto významnou investici zafinancovat ještě z jiných zdrojů,“ poznamenala Kopečná.

Podle ní zastupitel Roman Persun našel dotační program Ministerstva pro místní rozvoj ČR, do kterého radnice zpracuje a pošle žádost o dotaci na obnovu koupaliště. „Jde o dotaci z podpory a rozvoje regionů určenou na regeneraci brownfieldů. Konkrétně to jsou například místní veřejná sportoviště, tedy i koupaliště,“ popsala starostka. Žádost o dotaci radnice musí podat do 20. května letošního roku. „Jestli bude úspěšná, se vedení města dozví pravděpodobně až o několik měsíců později,“ dodala Kopečná.

Vizovické koupaliště bylo lidem k dispozici naposledy v létě 2007, kdy skončila hygienická výjimka. „Pokud půjde vše podle plánu, tak areál, který bude mít plaveckou i relaxační část včetně moderních vodních prvků pro nejmenší děti, by se mohl veřejnosti otevřít na začátku letní sezony 2021,“ informovala Kopečná.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x