Vizovická Radnice rozdělí 180 tisíc dobrovolným hasičům a vizovickému zámku

Foto: MěÚ Vizovice
VIZOVICE - Celkem 180 tisíc korun rozdělí město Vizovice místním dobrovolným hasičům a zámku. Server Zlin.cz o tom informovala pracovnice tamního městského úřadu Ivana Kopečná.

Individuální dotaci 80 tisíc korun hasiči použijí na například nákup ochranných stejnokrojů, výstroje a výzbroje pro soutěžní družstva, která se účastní hasičských soutěží, pomůcky a techniku potřebnou pro likvidaci požárů, povodní či jiných technických havárií. Ve srovnání s předchozími lety jde o druhou nejvyšší částku. V roce 2018 individuální dotace pro Sbor dobrovolných hasičů Vizovice činila rekordních 100 tisíc korun, loni 70.000 Kč.

Stotisícovou individuální dotací město Vizovice podpoří mezinárodní program Workcamp Parquet, který se na přelomu srpna a září uskuteční na vizovickém zámku. Cílem projektu je doplnění parketových podlah v historických prostorách státního zámku, v pracovně a ložnici hraběte. Práci odvede skupina parketářů – dobrovolníků, kteří do Vizovic přicestují i ze zahraničí. Zajímavá akce se uskuteční od 30. srpna do 5. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x