Vizovické Trnkobraní letos roztančí Kryštof, Mirai nebo Nohavica. Výhodné ceny lístků jen do konce června!

Jaromír Nohavica oslaví na Trnkobraní sedmdesátiny. Foto: Vizovické Trnkobraní
VIZOVICE - Nejlepší hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní oznamuje kompletní sestavu kapel i interpretů letošního 54. ročníku. Fesťák se bude letos konat v termínu od 18. do 19. srpna na již tradičním místě - v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích. Návštěvníci se mohou těšit na průřez tím nejlepším z české i slovenské hudební scény,

Letos budou mít silné zastoupení hudební špičky z moravskoslezského kraje – kapely Kryštof a Mirai, zpěváci Tomáš Klus nebo Jaromír Nohavica, který na Trnkobraní spolu s fanoušky oslaví své 70. narozeniny. Chybět nebude ani tradiční soutěž v pojídání švestkových knedlíků letos nazvaná Memoriál Kamila Hamerského. Vzdá hold nedávno zesnulému matadorovi tohoto švestkového klání.

Dvě festivalová pódia Trnkobraní rozezní i koncerty kapel Horkýže slíže, Visací zámek, Argema, Premier či Poetika. Poprvé se tu představí zpěvačka Bára Poláková. Program nabídne i tradiční stálice, jako jsou kapely Fleret a Kosovci, vystoupí zde také zpěvačka Rozálie Havelková či Pam Rabbit, kapely Gangalabasta, Šrouby a matice nebo Hodiny.

Svou vlastní soutěž v pojídání švestkových knedlíků budou mít i vystupující kapely. Ovocné knedlíky s různými náplněmi budou moci návštěvníci ochutnat i v areálu festivalu, od ruchu Trnkobraní si pak budou moci odpočinout na speciálních exkurzích do palírny či muzea slivovice a seznámit se tak s více než čtyřsetletou historií destilátů na Valašsku.

Švestky a Vizovice k sobě patří již odpradávna a my jsme toto spojení okořenili a dochutili tím nejlepším z české a také slovenské hudební scény – výsledkem je festival Vizovické Trnkobraní, gurmánské hody pro všechny smysly. Samotné Vizovice navíc vynikají malebnou okolní přírodou a laskavými obyvateli, a jsou tak ideálním cílem pro letní dovolenou,“ říká organizátor festivalu Michal Šesták. Festival chce tradičně také přitáhnout pozornost ke kulturním, řemeslným a krajovým tradicím Valašska i Vizovicka, které se díky originální knedlíkové soutěži pravidelně těší i zájmu zahraničních médií.

Jak už bylo řečeno, letošní soutěž v pojídání švestkových knedlíků bude in memoriam věnována vzpomínce na Kamila Hamerského z Víru, dlouholetého držitele českého rekordu. Ten v roce 2003 spořádal neuvěřitelných 191 knedlíků.

Vstupenky na Trnkobraní můžete do 30. června koupit za sníženou cenu na oba dny – 1650 korun, 2250 s VIP kempem, 900 na pátek, 1000 na sobotu a VIP kemp na dva dny za 700 korun.

Na místě bude permanentka stát 1900 korun, s VIP kempem 2600 korun, páteční vstup 1100 korun, sobotní 1200 korun a VIP kemp na dva dny 800 korun. Připraveny jsou slevy pro děti různých věkových kategorií, seniory a ZTP/P.

Vstupenky lze koupit na http://www.vizovicketrnkobrani.cz/vstupenky/ Více na www.vizovoicketrnkobrani.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x