Vloupal se do devíti objektů a způsobil škodu za bezmála dvacet osm tisíc korun. Ani to mu ale nestačilo

Ilustrační fotografie, foto: zlin.cz
KROMĚŘÍŽSKO – Koncem října zahájili kroměřížští kriminalisté pátrání po osmadvacetiletém muži. Dopustil se totiž trestných činů krádež a porušování domovní svobody. Pachatel během července až září vnikl hned do devíti objektů na Bystřicku.

Muž, se kterým měla policie tu čest už v minulosti, v průběhu letošního léta a podzimu řádil v chatových a zahrádkářských koloniích na Bystřicku. Vloupával se nejčastěji do chat, ale nepohrdl ani maringotkou, přístřeškem u rodinného domu nebo kontejnerem. Dovnitř se nejčastěji dostal tak, že rozbil nebo násilně otevřel okno.

Zloděj si následně odnášel elektroniku, pracovní nářadí, vzduchovou pistoli, prodlužovací kabely, ale i potraviny a alkohol. Majitelům tak způsobil škodu za bezmála jednadvacet tisíc korun. Během svého řádění navíc poškodil majetek za více než šest tisíc korun.

V jednom případě měl zločinec komplice v podobě šestadvacetileté ženy. Ta je rovněž obviněna z krádeže. S mužem měla policie zkušenost už v minulosti a důkazy nasvědčovaly tomu, že se s mužem strážníci opět setkají. Kriminalisté ho tak koncem října dopadli a usvědčili. Obžalovaný se následně při výslechu k trestné činnosti přiznal.

Lupič se ale ani tentokrát nepolepšil a toto úterý opět vnikl do jedné z chat v Bystřici pod Hostýnem. Spolu s šestadvacetiletou ženou zde pobývali několik dní, než je překvapil majitel objektu spolu s policisty.

Obviněnému nyní za tuto trestnou činnost hrozí až tříleté vězení, obviněné pak dvouleté.

Kriminalisté spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby předložili na okresní státní zastupitelství. Okresní soud v Kroměříži návrh okresního státního zastupitelství na vzetí pachatele do vazby odmítl a propustil ho na svobodu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x