Voda stoupá. Kroměříž hledá dobrovolníky na plnění pytlů pískem

Město hledá dobrovolníky na plnění pytlů pískem. Foto: město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Město ve spolupráci se společnostmi Vodovody a kanalizace Kroměříž a Kroměřížské technické služby a za pomoci dobrovolníků nadále připravuje pytle na ochranu před povodní. Celkem jich pořídilo 8000, více než polovina je již umístěna či rozdána. V pytlích již skončilo 140 tun písku.

Pytle jsou postupně rozváženy na pět míst: Erbenovo nábřeží – Rostislavova, Švabinského nábřeží – Tomkova, Chropyňská (u areálu Za Včelínem), Dolnozahradská – Ovocná a Postoupky (u hřiště). Ozývají se i lidé z jiných lokalit, ale není možné počet výdejních míst rozšířit, nebo je dokonce vozit na konkrétní adresy. Týká se to ale jen obyvatel bydlících v záplavových oblastech. Pro pytle si totiž jezdí, nebo o ně žádají, i lidé bydlící na výše položených místech od vodních toků. Nebo občané, kteří si jimi chtějí obkládat kanály ve sklepních prostorách, na což pytle nejsou určené.

V Postoupkách dobrovolní hasiči pomocí pytlů s pískem vytvořili hráz u Věžeckého potoka, jehož hladina také rychle stoupá. Bohužel, hráz někdo rozebral a pytle si odvezl. Ohrozil tak majetek města i obyvatel bydlících poblíž. Nepochopitelné…

Město prosí další ochotné lidi o pomoc při plnění pytlů pískem, kteří by vystřídaly “plniče” pytlující od rána.

Pokud máte čas a chuť pomoci, přijďte do areálu VaK v Kojetinske ulici (zezadu od čerpací stanice RobinOil).

Zdroj: Město Kroměříž

Zobrazit fotogalerii >>