Vodní bitva: Opava na lopatkách. Ševci po výhře 3:1 míří k záchraně

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Zápas s Opavou, na kterou to Zlín umí, měl značnou důležitost, to věděl každý, kdo přišel. A samozřejmě především aktéři. Zlínští začali výborně a výborně také skončili. Vyhráli zaslouženě 3:1.

Už ve 2. minutě se v uplakaném odpoledni fanoušci, jichž mohlo na stadion zase více, hlučně radovali.

Janetzký hledal šikovnou přihrávkou zleva na hrotu Poznara, ale přímým adresátem byl nakonec Džafič, který se z ideální pozice v náběhu nezmýlil.

Radost veliká, trenéru Páníkovi a jeho svěřencům se povedla realizace dokonalého vstupu do zápasu, což bylo nesmírně důležité.

Nedlouho po vedoucím gólu ale musel po rohu hasit velikou šanci hostujícího Řezníčka čerstvě devětadvacetiletý brankář Zlína Dostál.

Domácí hráli s chutí, na mokrém trávníku i pěkně technicky. Vytvářeli si slušné příležitosti, ale druhý gól vznikl po půlhodině hry chybou středu opavské obrany. Špatné přihrávky využil bleskově Matejov a pravý bek se po sprintu na hrotu zachoval chladnokrevně, Fendrich byl bez nároku.

Jenže komplikace přišla, Řezníček se opravil na samém konci poločasu a šťouchnul míč zblízka za zlínského strážce branky.

Rozhodnutí padlo bezprostředně po dvojím střídání v 63. minutě. Džafič nacentroval z trestného kopu, hosté v obraně s exzlínským Hnaníčkem krutě zaváhali a domácí šuter Poznar parádní hlavičkou přivál tři body, vítězství a snad i nekomplikovanou záchranu.

Potvrzení by mělo přijít hned v úterý, kdy na Letnou podruhé v krátkém čase zamíří Příbram. Hrát se bude od půl šesté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x