VOLBY DO SENÁTU: O post senátora se v Hradišti utkají Valenta s Bazalou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V obvodu Uherské Hradiště skončil s největším počtem hlasů v prvním kole senátních voleb Ivo Valenta (Soukromníci), hned za ním Josef Bazala (KDU).

Stejně jako ve Zlínském obvodu, kde inkasoval nejvyšší počet hlasů současný senátor, i v obvodu Uherské Hradiště se v prvním kole na špici umístil člen horní komory parlamentu. Majitel společnosti Synot podnikající v hazardu a současný senátor Ivo Valenta (Soukromníci) jen o 0,32% předstihl svého rivala, starostu Starého Města Josefa Bazalu kandidujícího za KDU. Valenta dostal 31, 24 procenta, Bazala 30,92 %.

O vítězi se rozhodne ve druhém kole voleb, které se bude konat o víkendu 9. a 10. října 2020.

Kromě Valenty s Bazalou kandidoval za obvod Uherské Hradiště do Senátu PČR lékař a ředitel hradišťské nemocnice Petr Sládek (ODS), který skončil s 22,23 procenty hlasů na třetím místě, dále sociální demokrat Antonín Seďa (9,45%) a s nejmenším počtem hlasů, 5,15 % skončila kandidátka SPD Jarmila Blažková.

Také v roce 2014 změřil Valenta ve druhém kole senátních voleb své síly se zástupce KDU, tehdy to byl starosta Ostrožské Nové Vsi Pavel Botek, kterého Valenta s 54,17 procenty porazil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x