Volby za dveřmi, v kraji máme 687 volebních místností

Foto: Archiv
ZLÍNSKÝ KRAJ - Celkem 327 kandidátů usiluje ve Zlínském kraji o zvolení do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Po volbách před čtyřmi lety se do dvousetčlenného zákonodárného sboru dostalo celkem 12 poslanců z kandidátních listin našeho kraje. Volby budou dozajista důležité, stejně důležité je to, kde lidé odevzdají svůj hlas.

Ponejvíce ve volebních místnostech ve školách, kulturních domech a na mnoha dalších místech. Pozoruhodné je, kde všude se v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin otevřou a kde se bude rozhodovat.

Nevšední prostředí nabízí třeba Kroměříž. Tam mohou lidé vhazovat volební lístky do urny například v kuželně, ale také v Psychiatrické léčebně.

Napajedla tak pozvou voliče například do kina, stejně tak do svého známého hřebčína.

V Lechoticích se bude hlasovat v rekondičním centru, v Libosvárech v objektu zvaném hezky Výletiště.

Do Památkového domku u kostela zamíří voliči v Ostrožské Nové Vsi a do hasičské zbrojnice třeba ale nejen v Morkovicích – Slížanech.

V Poličné a Slopném se bude rozhodovat o poslancích v hostincích.

Valašské Meziříčí to bere noblesně, tady se volí kupříkladu v hotelu Apollo ale také v Zámku Kinských.

Vsetíňané půjdou na Jasence do modlitebny Církve bratrské a věci ryze světské se budou na volební způsob dít také na faře ve Zděchově.

Lidé starší 18 let budou ve Zlíně volit mimo jiné v jeslích. Stejně tak v kulečníkovém klubu, herně stolního tenisu anebo půjčovně kompenzačních pomůcek.

A třebaže jde o věci navýsost aktuální, v Zubří se budou hlasovací lístky házet do volební urny v muzeu.

Volby začaly už ve středu, kdy měli možnost přímo z osobních automobilů volit lidé v covidové izolaci nebo karanténě. Podle jedné z hlavních organizačních tváří voleb, Pavlíny Novákové ze Zlínského kraje, jich bylo nemnoho, přesně 70.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x