Volejbalisté Zlína drželi s Příbramí krok pouze v prvním setu

Volejbalisté Zlína si v mužské extralize připsali další domácí porážku. Foto: Fatra Zlín
ZLÍN – Zlínští volejbalisté v mužské extralize dál sbírají porážky. Bídnou sérii Fatry neukončila ani domácí páteční předehrávka 19. kola, ve které poslední Moravané podlehli Příbrami 0:3 na sety a dál čekají na první výhru za tři body.

Parta trenéra Přemysla Obdržálka Středočechy potrápila pouze v úvodní sadě, kterou po velkém boji prohrála 31:33, další dva sety ovládli Příbramští ve větším klidu.

„Škoda ztráty prvního setu, ale soupeř nás přehrál na útoku,“ uznal zlínský trenér Přemysl Obdržálek.

„Chyběl nám důraz při zakončování bodových situací i lepší obrana,“ přidal se kapitán Fatry Radim Šulc.

Moravané začali páteční duel dobře. Soupeři utekli na 8:5, pak vedli 10:6, což přimělo hostujícího trenéra Demara k prvnímu oddechovému času. Následně se totéž podařilo hostující obraně, když ubránila domácího Pavlovského a snížila náskok na 11:10 a první oddech si vzal trenér Obdržálek.

Hráči Fatry si dál udržovali mírný náskok. Za nerozhodného stavu 19:19 se schylovalo k vyrovnané koncovce. V ní měli navrch hráči Příbrami, kteří si postupně vybojovali osm setbolů. Domácí Fatra je postupně odvrátila, až na ten poslední za stavu 31:32, který proměnil Hulpach a první set skončil 31:33.

Druhý set začali domácí esem z podání Šulce, ale to bylo na delší dobu poslední vedení hráčů Fatry. Pět bodů v řadě donutilo trenéra Obdržálka k prvním oddechovému času za stavu 2:6. Hosté si nadále udržovali pohodlný náskok, a nakonec v klidu dokráčeli k vítězství ve druhém setu.

Do třetího setu nastoupil domácí s nahrávačem Lamrim, na bloku Gálík vystřídal Čechmánka. Za stavu 3:3 se na podání postavil hostující Madaloz, odcházel za stavu 3:7 a domácí reagovali prvním oddechovým časem. Hosté postupně navyšovali náskok, za stavu 6:12 domácí vyčerpali oba oddechové časy, na palubovce se ale nic nezměnilo. Středočeši v poklidu získali třetí set i celé utkání.

„Díky za vítězství v prvním setu, který rozhodl utkání,“ uvedl hostující kouč Martin Demar. Jeho slova potvrdil i kapitán Martin Böhm. „Po vítězství v prvním setu jsme soupeře přehráli,“ dodal závěrem.

UNIQA volejbalové extraliga, předehrávka 19. kola –

VSC Fatra Zlín – VK Euro Sitex Příbram 0:3 (31:33, 18:25, 18:25)
Rozhodčí: Jakub Gall, Vlastimil Kovář. Diváci: 150.
Zlín: Čechmánek, Šulc, Pavlovský, Varous, Kozak, Toman, libera Viceník, Vodička. Střídali: Lamri, Obdržálek, Gálík.
Příbram: Böhm, Šábrt, Johansen, Madaloz, Trojanowicz, Dolgopolov, libero Verasio. Střídali: Hulpach, F. Ureš, Gomes, Rosenbaum, J. Ureš

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x