Kriminalisté prověřují podezřelé úmrtí seniorky v Uherském Hradišti. O vraždu ale zřejmě nešlo

Foto: Policie ČR
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Od čtvrtečního dopoledne prověřují kriminalisté v Uherském Hradišti násilnou smrt devětaosmdesátileté seniorky. Z trestného činu vraždy podezírají rodinného příslušníka.

Ve čtvrtek v dopoledních hodinách přijali kriminalisté od koronera oznámení o tom, že v jednom z bytů v Uherském Hradišti došlo k podezřelé smrti devětaosmdesátileté ženy.

Případ jsme předběžně kvalifikovali jako trestný čin vraždy. Podezřelého rodinného příslušníka kriminalisté zadrželi,“ uvedla k případu policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Na místě až do večerních hodin pracovali zlínští krajští kriminalisté. „Rovněž zde byl i soudní lékař. Přesnou příčinu smrti nám odhalí až nařízená soudní pitva,“ pokračovala Kyšnerová a dodala, že této tragické události zřejmě předcházely dlouhodobé rodinné neshody.

AKTUALIZACE:

Na základě prvotních výsledků soudní pitvy se nepotvrdilo, že by žena zemřela na následky zranění, které kriminalisté při ohledání těla společně se soudním lékařem na místě zjistili.

K podezření, že došlo k násilnému trestnému činu, nás kromě zjevného poranění vedl i fakt, že jsme v nedávné minulosti muže obvinili ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společném obydlí. V současné době však můžeme konstatovat, že se nejedná o vraždu,“ sdělila v pátek policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Z výše uvedeného důvodu byl podezřelý muž se souhlasem státního zástupce propuštěn ze zadržení.

Přesnými okolnostmi úmrtí seniorky se stále zabývají kriminalisté,“ dodala Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x