Všechna čest, pane West. Aneb jak zubatý černý obr přestal kousat

Trenér 1.FC Slovácko Roman West. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Když přijede do Uherského Hradiště pražská Slavia nebo pražská Sparta, je to vždycky svátek, natěšení fandové se hrnou na stadion a od domácího týmu čekají velké věci. Ne vždy to vyjde, poslední domácí vystoupení proti Spartě budiž potvrzením. Ale to nejčerstvější proti absolutně nadupané Slavii, to už bylo jiné kafé!

Jiný je už také trenér. Romana Westa (42) provází zajímavá pověst. Prý opravdu po všech stránkách umí, ještě nedávno zachraňoval slováckou devatenáctku a teď přichází k prvnímu pořádnému samostatnému angažmá.

Slavia v černých dresech se zlatými čísly a jmenovkami chtěla domácí soubor rozsápat. Jenže se to nedařilo, nedařilo, nedařilo, až se to vůbec nepodařilo. Trenér Trpišovský a jeho kolegové mají k dispozici na naše poměry neskutečnou sílu. V závěru dobývali Hečovu branku Schranz, Chytil, Chorý, na lavičce číhali nejlepší ligový střelec Jurečka či Fila.

A přece: ani ťuk, jediná velká šance hlavička Bořila… a výtečný zákrok brankáře Heči.

Podpis nového trenéra se vyvedl, Slovácko sice nemělo sílu na výrazné šance, ale v přistupování, obranné činnosti, běhavosti, nasazení, presingu a taktickém pojetí se hvězdám v černém (jindy v červenobílém) úplně vyrovnalo. Třeba takoví Sinyavskiy, Doski nebo Vaško byli zhruba pětkrát (možná i více) lépe (pře)placeným slávistům naprosto rovnocennými soupeři.

Není divu, že domácí kotel, jakož i početní fandové svým (ovšem stále nevyhrávajícím klukům) mohutně aplaudovali.

Je možné, že si uvědomili, jak silnému soupeři se „bílý balet“ od Mařatic postavil. Je totiž jisté, že takto nabušená Slavia bude příště a přespříště nadělovat pořádné příděly. O to více letní kloboučky dolů před výběrem nového trenéra Westa.

--> --> --> --> -->