Vsetín bere na úvod Zubr Cupu bod, s Přerovem padl v prodloužení

Zápas hokejistů Vsetína na ledě Přerova poznamenala spousta faulů a vyloučení. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Vsetínští hokejisté v prvním utkání letního turnaje ZUBR Cup brali bod. Valaši sice ve čtvrtek na ledě Přerova vedli po trefách Bláhy a Bergera už 2:0, ale soupeř do konce základní hrací doby srovnal a třetí trefou v prodloužení dokonal obrat. Premiérové utkání za A-tým VHK sehrál patnáctiletý útočník Adam Koláček.

Hosté doplatili hlavně na spoustu faulů, v oslabení inkasovali oba góly. „Opakuje se nám to už z minulého zápasu. Sedneme si a dáme to do pořádku,“ říká trenér VHK ROBE Vsetín Roman Stantien.

V první třetině jsme šli do vedení, ale domácí pak měli více ze hry. Hráli plno přesilovek, ale to vlastně po celý zápas. Stále jsme hráli ve čtyřech, ve třech. Sem tam jsme měli přesilovku i my, ale to bylo málo. Domácí toho měli o hodně víc, což poznamenalo celé utkání,“ míní slovenský kouč.

Valaši dojeli do Přerova s šesti beky, hráli ovšem prakticky na pět. „Prvního zadáka nám zranili hned v první třetině, druhý dostal ve třetí třetině trest do konce zápasu,“ poznamenal Stantien.

Podle něj ale obránci stejně jako ruský brankář Maxim Žukov obstáli. „Musím ho vyzdvihnout, podal výborný výkon,“ chválil gólmana a litoval menšího vytížení mladých hráčů.

Škoda, že jsme je víc neprověřili, ale stále jsme hráli v oslabení, na která jsme posílali to nejlepší, abychom udrželi výsledek. To se nám nakonec nepodařilo, ale i tak to z naší strany nebylo zlé,“ dodává Stantien.

Domácímu kouči Robertu Svobodovi se zápas ani přes výhru v prodloužení příliš nelíbil. „Bylo to hrozně rozhárané utkání, zbytečně přeexponované z obou stran,“ má jasno bývalý trenér Zlína.

Přesilovky měly oba týmy, pak to ve třetí třetině mělo chvíli tempo a vypadalo to docela dobře. Přestože jsme přesilovky nesehráli moc dobře, ta poslední nakonec rozhodla. Pro nás bylo důležité vidět hráče v konfrontaci s takovým soupeřem a udělat si obrázek, jak by to mohlo vypadat,“ uvedl Svoboda.

Další příprava čeká na Valachy na domácím ledě. Příští týden v úterý vyzvou na Lapači slovenský Trenčín, ve čtvrtek pak rivala ze Zlína. Oba duely se uskuteční v rámci právě probíhajícího ZUBR Cupu.

Přípravný hokej –

HC ZUBR PŘEROV – VHK ROBE VSETÍN 3:2 po prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Kratochvil (Jakub Svoboda, Černý), 54. Černý (Jakub Svoboda, Doležal), 61. Jakub Svoboda (Kudělka, Kratochvil) – 1. Bláha (Jenáček, Kajínek), 26. Berger (Přikryl). Rozhodčí: Cabák, Grygera – Klimek, Návrat. Vyloučení: 9:16, navíc Goiš (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Dobša (Přerov) 5 minut, Chroboček (Přerov) 5 minut – Hryciow (Vsetín) trest ve hře, Berger (Vsetín) 5 minut, Kajínek (Vsetín) 5 minut. Využití: 2:1. Diváci: 846. Střely na branku: 38:16. Průběh utkání: 0:2, 3:2. Nejlepší hráči: Jakub Svoboda – Maxim Žukov.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x