Vsetín dá přes deset milionů do sociální oblasti

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
VSETÍN – Více než deset milionů korun dá Vsetín do sociální oblasti. Organizace budou mít peníze na účtech na počátku příštího roku, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Jana Raszková.

Rozdělení peněz organizacím, které působí na území města, schválili vsetínští zastupitelé. Dotace půjdou jako každý rok na provozní nálady. „Letos zastupitelé vyčlenili do dotačních výzev do sociální oblasti stejně jako v loňském roce 10,2 milionu korun. Jasnou prioritou rozdělení financí byla stejně jako v loňském roce seniorská skupina a sociální služby pracující s ní. Jsem si vědoma, že při pandemii covidu je práce mnohem náročnější, vážíme si velkého úsilí sociálních pracovníků i pečovatelek“ sdělila místostarostka Simona Hlaváčová.

Dotační program se skládá ze dvou částí. Výzva A je určena pro registrované sociální služby, což jsou například pečovatelské služby pro seniory nebo osobní asistence. „Ze 16 žadatelů jich bylo podpořeno 9,2 milionu korun 13 s celkem 40 registrovanými službami,“ doplnila Hlaváčová.

Do výzvy B posílaly žádosti nestátní neziskové organizace, které vykonávají na území města pravidelnou činnost v sociální oblasti převážně zájmového charakteru, například mateřská centra, organizace poskytující výchovu k první pomoci, nebo činnosti pro seniory a osoby se zdravotním postižením. „V této kategorii byla přiznána dotace deseti žadatelům v celkové výši jeden milion korun,“ poznamenala Hlaváčová.

Mezi úspěšné žadatele patří například Letokruhy, Azylový dům pro matky s dětmi, Charita Vsetín, Diakonie, ale také Rodinné mateřské centrum Sluníčko, vyjmenovala Martina Ďulíková, administrátorka dotačního programu z Odboru sociálních věcí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x