Vsetín finančně podpoří rekonstrukci psychiatrické ordinace

Ilustrační foto (město Vsetín)
VSETÍN - Příspěvek 450 tisíc korun na zvelebení ordinace psychiatrie a vylepšení jejího vybavení schválili na svém jednání v pondělí 16. září vsetínští zastupitelé. Jedná se o první významnou finanční podporu radnice soukromému lékaři v rámci městského dotačního titulu pro společensky potřebné profese.

„Ve Vsetíně je stejně jako v mnoha dalších městech nedostatek některých lékařských specialistů, mimo jiné i psychiatrů, kteří navíc mají dlouhé čekací lhůty. Proto jsme se rozhodli podpořit ordinaci, která ve Vsetíně již provozována je a také díky rekonstrukci plánuje navýšit počet pacientů ze současných necelých šesti set na devět set,“ uvedl starosta Jiří Čunek. Ordinace nabízí mimo jiné terapie mladistvým od 14 let.

Udělení dotace je podmíněno několika závazky. Ordinace se například zavazuje poskytovat lékařské služby lékaře ve Vsetíně na nejméně pět let a rekonstrukci musí provést nejpozději v roce 2025.

Finanční podpora pro psychiatrickou ordinaci nemusí být zdaleka poslední. „V rámci stejného dotačního titulu aktuálně totiž řešíme podporu ordinací dvou zubních lékařů,“ dodal starosta Čunek.