Vsetín na Lapači zaváhal se Šumperkem. První třetina byla katastrofální, hněval se Stantien

Hokejisté Vsetína doma překvapivě podlehli Šumperku 1:4. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Na Draky si nepřišli. Vsetínští hokejisté první domácí utkání v novém kalendářním roce hrubě nezvládli. Valaši ve 34. kole nestačili na Šumperk, kterému před vlastním publikem podlehli 1:3 a dál zůstávají na třetí příčce. Jediný gól favorita, který byl dosud na domácím ledě nejúspěšnější ze všech účastníků první ligy, vstřelil ve 26. minutě Jonák.

Trenér Vsetína Roman Stantien po středečním nezdaru jen těžko skrýval rozladění z výkonu i nepříznivého výsledku. „My už delší dobu nehrajeme podle mých představ. Pokazíme spoustu věcí. Předchozí zápasy jsme otáčely až v závěru, tentokrát nám to nevyšlo,“ povzdechl si. „Zdá se mi, že se mužstvo až příliš spoléhá na některé jedince, ostatní se jenom vezou s týmem,“ přidal zklamaně.

Vsetín nezvládl hlavně úvodní část, první dvacetiminutovku se vyloženě trápil. „První třetina byla z naší strany katastrofální, to bylo něco hrozného,“ ulevil si bývalý slovenský útočník. „Všechno se odvíjelo od nástupu na led, kdy jsme pokazili hned první přihrávku. Tam nebyly ani dvě nahrávky po sobě. Byli jsme všude pozdě, prohrávali osobní souboje. I přesto jsme Šumperk přestříleli 10:9,“ pokračoval v hodnocení.

Klíčová ovšem byla především druhá třetina, v níž se sice domácímu kapitánovi Vítu Jonákovi podařilo vyrovnat, jenže v rozmezí 31. až 39. minuty odlétli Draci do dvougólového vedení.

„Do druhé třetiny jsme vstoupili o mnoho lépe, aktivněji. Byli jsme přesnější, ale stále to nebylo ono. V zakončení jsme nebyli efektivní. Navíc jsme všude byli pozdě. Celkově jsme byli slabší a pomalejší, než soupeř, který hrál velmi dobře zezadu a čekal na naše chyby a ty jsme mu nabídli,“ dodal Stantien.

Na Lapači se trefil i Lukáš Žálčík. Šumperský forvard dal svůj 21. gól v sezoně a hlavně zaznamenal jubilejní 200. branku v prvoligové kariéře.

Šumperk tak po třech prohrách v řadě zabral a vrátil Vsetínu vysokou porážku 2:7 z úvodu základní části.

Na příští domácí utkání si hokejisté Vsetína musí počkat až do 17. ledna, kdy na domácím ledě přivítají ostravskou Porubu. O víkendu mají volno.

Chance liga, 34. kolo –

VHK ROBE VSETÍN – DRACI PARS ŠUMPERK 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Jonák (Pšurný) – 12. Vildumetz (Kindl, Kratochvíl), 31. Žálčík (Kratochvíl), 39. Kohút (Kindl, Kratochvíl), 60. Kindl (Žálčík). Rozhodčí: Čech, Květoň – Hanzlík, Konvička. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 39:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

Vsetín: Beran – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Š. Jenáček, Hryciow, J. Říha, J. Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Berger, Vlach, Zeman – Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Březina, Apolenář.

Šumperk: Mokry – Pěnčík, Drtil, Rutar, Hrachovský, Řezáč, Dudycha, Hamrlík – Kratochvíl, Kindl, Žálčík, – Vachutka, Vildumetz, Kohút – Furch, Macuh, Spratek – Antoníček, Šilhavý, Horký.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x