Vsetín si pojistil dvě opory. Smlouvu na Lapači prodloužili Jonák s Říhou

Kapitán hokejistů Vsetína Vít Jonák (vlevo) podepsal na Lapači dvouletou smlouvu. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Hokejisté Vsetína si v předstihu pojistili dvě opory. I v následující sezoně budou dres VHK Robe oblékat útočník Vít Jonák a obránce Jiří Říha. Oba borci podepsali na Lapači nové smlouvy.

„Jednání s dalšími hráči probíhají a budou probíhat. Jednotlivá jména budeme zveřejňovat postupně. Je pro nás důležité už nyní položit základy týmu pro nadcházející sezonu,“ uvedl sportovní manažer VHK Radim Tesařík. Těsně před podpisem je například smlouva s Lubošem Robem.

Vít Jonák podepsal na Lapači smlouvu na další dva roky. „Na prodloužení spolupráce byl oboustranný zájem, jak ze strany Víti, tak klubu. Když byl Víťa zdravý, podával kvalitní výkony a jsme rádi, že jsme se dohodli,“ okomentoval podpis nové dvouleté smlouvy Radim Tesařík. „Zůstat na Vsetíně pro mě byla priorita. Tím, že byl zájem oboustranný, bylo jednání krátké a věcné. Bude pro mě ctí oblékat vsetínský dres i v nadcházejících dvou letech,“ sdělil Vít Jonák.

Dalším hráčem, který spojí svoji budoucnost s Valašskem, je obránce Jiří Říha. Ten přišel na Lapač před loňskou sezonou a zařadil se mezi opory mužstva, které došlo až do finále play-off. Ofenzivní bek letos pokračuje ve výborných výkonech a aktuálně ve Vsetíně podepsal smlouvu na další sezonu s roční opcí. „Jirka prokazuje stabilní kvalitu. Stáli jsme o jeho služby, a přestože byl o něj zájem i v jiných klubech, Jirka chtěl zůstat na Vsetíně. Velice rychle jsme se domluvili,“ popsal situaci Radim Tesařík.

„Jsem rád, že jsme se domluvili se Vsetínem, protože jsem chtěl na Valašsku zůstat. Nabídky přicházely i z extraligy, přednost jsem dal ale Vsetínu. Jsem zde spokojený, mám to tady rád, ve Vsetíně jsem si našel přítelkyni. Mám radost, že se všechno domluvilo a budu ve vsetínském dresu pokračovat,“ uvedl po podpisu smlouvy Jiří Říha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x