Vsetín ve speciálních dresech porazil Frýdek, Málek potřetí v sezoně vychytal nulu

Hokejisté Vsetína (červené dresy) ve středečním utkání zdolali Frýdek-Místek 3:0. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN - Šestý ročník akce Hokej na dřeň, která zpestřila středeční souboj Vsetína s Frýdkem-Místkem, domácím borcům náramně vyšla. Valaši, jenž proti neoblíbenému soupeři navlékli speciální červenou barvu dresů, ve 48. kole Chance ligy zdolali Slezany 3:0 a upevnili si druhé místo v tabulce. Za vítěze dvakrát skóroval kapitán Vít Jonák, triumf domácích v závěru pečetil kanonýr Rob.

Hrdinou utkání byl i vsetínský brankář Jakub Málek. Domácí opora ke třetímu čistému kontu v sezoně přidala i asistenci.

„Skvělý, dá se říct famózní výkon brankáře soupeře byl hlavním důvodem toho, proč jsme tady nezískali žádný bod, ale ani nevstřelili branku. Druhým aspektem bylo to, že domácí dvě své šance proměnili, třetí pak přidali do prázdné branky. My jsme to ani přes několik přečíslení, přesilových her nedokázali. Všichni hráli na tu dřeň, všichni se vydali, ale takový je sport. I když jsme hráli dobře, body nemáme a nedali jsme ani gól,“ uvedl hostující trenér Mojmír Trličík.

Domácí trenéři byl mnohem spokojenější. „Bylo to velmi těžké utkání proti soupeři, který hraje o každý bod. Frýdek má kvalitní mančaft s řadou výborných bruslařů. Hrálo se nahoru, dolů. Šance měly oba týmy, nás ale podržel gólman Málek, který podal excelentní výkon. Skvěle zahrála i naše první lajna. Jediné, co bych klukům vytknul, bylo hodně oslabení. Ve druhé třetině jsme v útočném pásmu udělali spoustu faulů. Je to naše slabina. V play-off se nám to může vymstít,“ ví vsetínský trenér Jan Srdínko.

Valaši ladí formu na blížící se vyřazovací boje. I když v sezoně občas neměli ideální formu, v poslední době jim to šlape a drží druhou pozici.

Proti Frýdku řádila první formace. Vlach, Rob a Jonák vsítili po krásné souhře první dvě branky. Samotný Rob poté přidal trefu do prázdné branky, asistenci si přispal dokonce brankář Jakub Málek, který zkoušel trefit prázdnou klec.

Středeční zápas na Lapači zpestřil šestý ročník akce Hokej na dřeň. Jejím cílem je získat potenciální dárce pro Český národní registr dárců dřeně, do kterého se v minulosti přímo na vsetínském zimním stadionu zapsalo už dohromady přes dvě stě hokejových fanoušků.

Do konce základní části Chance ligy zbývá Valachům odehrát tři zápasy. První z nich je na programu v sobotu na ledě sestupujících Benátek nad Jizerou.

Chance liga 48. kolo –

VHK ROBE VSETÍN – HC FRÝDEK-MÍSTEK 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Jonák (Rob, R. Vlach), 29. Jonák (R. Vlach, Rob), 60. Rob (J. Málek). Rozhodčí: Čech, Úlehla – Zídek, Vašíček. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 1500. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 3:0.

Vsetín: Málek – Buchta, Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Š. Jenáček, Říha – Rob, Vlach, Jonák – Hořanský, Kucharczyk, Půček – Vítek, Pitule, Berger – Klímek, Březina, Gago.

Frýdek-Místek: Baroš – Krenželok, Teper, Zbořil, Ogurcov, Ciura, Matyáš, Korím – Šedivý, Bartoš, Šlahař – Lyszczarczyk, Komorski, Kurovský – Christov, Peterek, Martynek – Hrubec, Klimša, Blaško.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x