Vsetín vyhnal Bláhu na střídačku, po výhře 8:3 je blízko postupu do finále

Vsetínští hokejisté (žluté dresy) v pátek zvítězili v Prostějově 8:3 a jsou blízko postupu do finále. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Vsetínští hokejisté udělali zásadní krok k postupu do finále Chance ligy. Valaši ve čtvrtém semifinále vyhráli na ledě Prostějova vysoko 8:3 a v sérii hrané na čtyři vítězství vedou už 3:1. Hosté páteční duel rozhodli čtyřmi brankami v úvodní části, zbytek zápasu v klidu kontrolovali. Stvrdit svůj triumf mohou už v neděli na Lapači.

„Do utkání jsme šli s tím, že budeme aktivní, což se nám povedlo hned v první třetině. Na rozdíl od předchozího utkání jsme dali góly a šli do vedení. Zbytek zápasu jsme pak měli pod kontrolou,“ uvedl kouč VHK ROBE Vsetín Roman Stantien.

Hanáci tentokrát neměli šanci. „My jsme se včera úplně vydali a říkali si, jak nechytneme začátek, že to bude špatné. Přesto tam byl zbytečný nedůraz,“ povzdechl si prostějovský trenér Aleš Totter. „Je vidět, že nám chybí krok. Hráči nám odpadají, ale svým způsobem jsem na tým hrdý, co dokázal. Kluků je mi ale i líto, protože bojujeme sami se sebou,“ přiznal Totter, jeho tým poslední duel dohrával na čtyři, potažmo pět obránců.

„Někteří hráči jdou na operaci, někdo hrál s teplotami, někdo dostal zákaz sportovat devadesát dní. Klobouk dolů, že obětují své zdraví pro organizaci. Svědčí to o tom, že jsme udělali dobrý krok, když jsme ty hráče vybrali,“ prohlásil Totter.

Jen bojovnost ale domácím nestačila. Valaši vstoupili do pátečního duelu velmi dobře. Už ve čtvrté minutě nahodil Březina kotouč do skrumáže před domácí svatyní a Vítek jej poslal za záda bezmocného Bláhy. O pár okamžiků později se ranou z prostoru levého kruhu prosadil Gago a bylo to 0:2. Jestřábům nepomohla ani výměna gólmana. Bláhu nahradil Altrichter. Prostějov sice v přesilovce snížil, ale ve 12. minutě Půček zvyšoval na 3:1. Parádní třetinu pak zakončil hostující Berger.

Prostějov sice skóre zásluhou Beránka zkorigoval, ale Půček s Jenáčkem zlomili odpor protivníka definitivně.

Vsetín byl při chuti i v závěrečném dějství. Pouhých 23 vteřin po vhazování se zcela osamocen před Altrichterem ocitnul hostující kapitán Jonák a pohotovou ranou vstřelil sedmou branku favorita. Jestřábi sice zásluhou Štefky výsledek kosmeticky upravili, ale poslední slovo měli Stantienovi svěřenci. Nahození Smetany v přesilovce od modré čáry před Altrichterem přesně sklepl holí Venkrbec a upravil stav na konečných 3:8.


Páté utkání je na programu ve Vsetíně v neděli od sedmnácti hodin. „Pokusíme se ale o malý hokejový zázrak – vrátit sérii ještě do Prostějova před naše vynikající fanoušky. Možná budeme hrát antihokej, je tam malé hřiště. Asi pojedeme na tři útoky, víc hráčů nedáme. Buď to urveme v tom počtu, nebo pro nás sezona skončí,“ uzavřel Totter.

Chance liga, 4. semifinále –

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – VHK ROBE VSETÍN 3:8 (1:4, 1:2, 1:2), stav série: 1:3.

Branky a nahrávky: 9. Švec (Husák, Mrázek), 24. Beránek (T. Jáchym, Štefka), 48. Štefka (Vala, Janeček) – 4. Vítek (Březina, Gago), 7. Gago, 13. Půček (Kucharczyk, Venkrbec), 16. Berger (Smetana), 27. Půček (Klímek, Kucharczyk), 37. Š. Jenáček (Vlach), 41. Jonák (Rob, Venkrbec), 56. Venkrbec (Smetana, Kucharczyk). Rozhodčí: Cabák, Pilný – Hanzlík, Bohuněk. Vyloučení: 8:6, navíc Husák – Berger oba 5 minut. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 19:35. Diváci: 2998.

Prostějov: Bláha (7. Altrichter) – Husák, M. Jáchym, Zajíc, Staněk, Vala – Mrázek, T. Jáchym, Štefka – Jelínek, Kloz, Martin Novák – Švec, Koblížek, Jiránek – Janeček, Podlaha, Havlík – Beránek.

Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Říha, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček, Vosátko – Jonák, Venkrbec, Rob – Půček, Kucharczyk, Klímek – Berger, Vlach, Hořanský – Gago, Březina, Vítek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x